Kuo naudinga sandėlio valdymo sistema?

Sandėlio valdymo sistemos


Augantį verslą būtina ištirti sandėlio valdymo sistemos privalumus. Augantiems verslams, turintiems atsargų, bus daug naudos iš sandėlio valdymo sistemos (WMS). WMS bus naudingas jų veiklos efektyvumui tiek darbo, tiek fizinėje erdvėje, stebint darbo procesus įvairiais lygiais, didinant našumą ir didinant turto panaudojimą.

WMS automatika padeda kontroliuoti atsargas taip, kad pagerėtų tikslumas, našumas ir greitis. Sandėlio valdymo sistema yra naudinga organizacijai daugeliu atžvilgių- kai kurie iš jų gali būti akivaizdūs, tačiau yra ir antrinių privalumų, kuriuos mes pabrėžėme toliau.

1 nauda: optimizuota erdvė ir mažesnės veiklos išlaidos

Sandėlio valdymo sistemos optimizuoja sandėlio srautą, analizuodami, kaip geriausiai išnaudojamas plotas, atsižvelgiant į užduotį ir medžiagos savybes.

Įdiegus WMS, erdvės ir grindų plano analizė naudojama siekiant nustatyti, kaip erdvė turėtų būti geriausiai išnaudota, ir suteikia galimybę sumažinti atliekų kiekį - aukščiausios klasės ploto švaistymą ir laiko suradimą, norint rasti produktą.

Tai taip pat sumažins galimas išlaidas, atsirandančias dėl per didelio medžiagų judėjimo, daug laiko reikalaujančio įdėjimo ir paieškos. Atsižvelgdamas į geriausias vietas produktams, medžiagoms ar įrangai laikyti, sandėlis gali sumažinti jo veiklos išlaidas.

2 nauda: inventoriaus matomumas

Naudojant sandėlio valdymo sistemą taip pat bus matomi tikslūs, realiu laiku esantys atsargų lygiai. Tai leidžia įmonei saugiau įvertinti pasiūlą ir išvengti vėlesnių užsakymų, o tai lemia daugiau patenkintų klientų.

Naudojant WMS automatizavimą kartu su nuskaitymu, RFID ar kitais vietos stebėjimo metodais, užtikrinamas matomumas toje vietoje ir sumažinamos situacijos, kuriose neįjungta WMS, kai inventorius pamirštamas, prarandamas arba netinkamai patalpinamas sandėlyje.

3 nauda: efektyvus darbas

Atsižvelgiant į darbuotojų įgūdžių lygį, jų artumą sandėlyje, įrangą ir turimas sandėlio užduotis, sandėlio valdymo sistema gali geriau priskirti tinkamą užduotį tinkamam žmogui tinkamu laiku. Kelionės laiko optimizavimas sandėlyje yra vienas didžiausių privalumų, kurį WMS gali suteikti geresniam darbo panaudojimui. WMS gali sutelkti darbą į didžiausią poveikį turinčią veiklą, kartu surasdama labiausiai tinkantį darbininką konkrečiai užduočiai atlikti.

Naudodama darbo prognozę, sistema gali priskirti darbus kasdien ir efektyviai sudaryti tvarkaraščius. Nuskaitydami daiktus, kai jie patenka į sandėlį, taip pat jų judėjimo metu, nebereikia atlikti dvigubo darbo patikrinimo, taupant laiką ir paspartinant įrašymo procesą.

Nuskaitymas pagerina pasirinkimo tikslumą, sumažina klaidingų pasirinkimų skaičių ir taip užtikrina geresnį klientų aptarnavimą. KPI taip pat gali būti naudojami personalo analizei, o tai yra svarbu, nes darbas dažnai yra viena didžiausių sandėlio operacijų išlaidų. Darbo efektyvumas, įrangos efektyvumas ir erdvės efektyvumas optimizuojami tinkamai paskiriant darbą.

4 nauda: atsekamos medžiagos

Atsargų medžiagas galima lengvai atsekti naudojant sandėlio valdymo sistemas, naudojant partijos, partijos ir serijos numeraciją. Partijos/partijos numeriai nurodo grupę, kurioje buvo pagamintos medžiagos, o serijos numeris konkrečiai nurodo prekę.

Naudojant WMS atsargų stebėjimą, kaip minėta anksčiau, galimybė suderinti konkrečius partijos/partijos ar serijos numerius su gaunamais kvitais ir siunčiamomis siuntomis leidžia visiškai atsekti.

Ši galimybė atsekti medžiagas sumažina bet kokį galimą perteklių, leidžia tiksliai planuoti ir paskirstyti atsargas ir pateikia dabartinę gautą informaciją būsimam atsekamumui, paslaugų priežiūrai ar atšaukimui.

5 nauda: optimizuota tiekimo grandinė

Sandėlio valdymo sistema optimizuoja vidinę sandėlio veiklą, kuri vėliau gali apimti platesnę tiekimo grandinę. Sandėlyje WMS supaprastina visą sandėlio procesą - nuo gaunamų įplaukų iki siunčiamų siuntų - tai pagerina veiklos efektyvumą ir sumažina išlaidas.

Sandėlio darbuotojai pasiekia greitą ir tikslią siuntą, sumažindami arba pašalindami nereikalingą ar neproduktyvią veiklą. Tokį laiko ir išlaidų sutaupymą kartu su patobulintais procesais ir informacija galima perduoti vidaus ir išorės partneriams, kad jie galėtų patobulinti savo veiklą.

6 nauda: Vidinės automatikos nauda

Sandėlio valdymo sistemos yra galimybė pasinaudoti papildomomis automatizavimo technologijomis sandėlyje. Mobilieji įrenginiai gali automatizuoti vidines darbo užduotis ir palaikyti perėjimą nuo popierinio prie elektroninio darbo ir veiklos įrašymo.

Tai supaprastina procesus, kurie padidina galimybes keisti mastelį ir užtikrina informacijos tikslumą. Mobilus suporavimas su WMS sistema gali leisti išplėsti įvesties procesą, nes prieiga gali būti suteikta per nešiojamuosius mobiliuosius įrenginius.

Pabaigai

Sandėlio valdymas gali padėti įmonėms padidinti pelningumą ir sumažinti klaidas. Tačiau galimos kliūtys pradėti naują valdymo sistemą gali būti bauginančios. „Clarkston“ gali padėti jums įveikti bet kokius iššūkius, kad gautumėte šių privalumų, pasinaudodama mūsų pramonės patirtimi, kuri geriausiai padės įgyvendinti sandėlio valdymo sistemą.

Šaltinis: contorenterprise.lt

Close Menu