Trumpai apie katės tualetą

Trumpai apie katės tualetą

Katės ir žmonės kartu gyvena jau tūkstančius metų. Didžiąją to laiko dalį katės ateidavo į namus ir išeidavo kaip panorėjusios, todėl jų natūralus tualetas būdavo toli nuo žmonių akių ir užuodžiamo kvapo. Gali atrodyti, kad katės tualetas yra sena kaip pasaulis, bet tai yra palyginti naujas išradimas prijaukintų kačių istorijoje. Šiandien katės tualetas dar vadinamas kaip , kačių dėžė, kraiko padėklas, išmatų ir šlapimo surinkimo dėžė katėms. Katės tualetas dažnai panaudojamas ir kitiems mažiems gyvūnams kaip triušiams, šeškams, miniatiūrinėms kiaulėms ir kitiems augintiniams, kurie instinktyviai arba dresuodami naudojasi tokia vieta.

Prieš perkant augintiniui kraiko dėžę-tualetą, būtina pagalvoti apie jo vietą, dydį, kraiko tipą, tualeto tvarkymą ir jūsų namų ūkiui reikalingų dėžių skaičių.

Kokio dydžio turėtų būti katės tualetas?

Kraiko dėžė turi būti 1–1,5 karto ilgesnė už jūsų katės kūną, kad katė turėtų vietos įeiti, judėti dėžėje ir nereikėtų jai vaikščioti nešvariose vietose. Daugeliui kačių nepatinka dėžės su įdėklais ar dangčiais, tačiau drovios katės gerai juačiasi tik dengtuose tualetuose. Apskritai, didesnė kraiko dėžė yra visada geriau jūsų pūkuotam draugui.

Šiandien rinkoje siūlomi įvairūs kraiko dėžių -tualetų tipai-atviri, uždari, automatiniai ir t.t .Trumpai apie visus.

Atviri: tai paprastos, neuždengtos dėžės, kurias lengva pasiekti. Jie tinka daugumai kačių, tačiau gali būti labiau išsibarstęs kraikas.

Uždengti: dėžės kurios turi dangtį arba gaubtą, todėl katė turi daugiau privatumo ir geriau sulaiko kvapus. Tačiau kai kurioms katėms jie gali parodyti pernelyg siauri.

Automatiniai arba savaime išsivalantys: šiose dėžėse yra mechanizmai, kurie automatiškai surenka atliekas arba sugrėbia atliekas į atskirą skyrių, taip sumažinant rankinio sėmimo poreikį. Kai kurioms katėms gali prireikti laiko prisitaikyti prie triukšmo ir judėjimo.

Vienkartiniai: dėžės pagamintos iš tokių medžiagų kaip kartonas, jos labai patogios keliaujant arba laikinam naudojimui. Paprastai jie išmetami ir pakeičiami, kai susitepa.

Kiek kraiko dėžių reikėtų turėti?

Bendra taisyklė yra ta, kad kiekvienai katei reikia turėti po vieną katės tualetą ir vieną papildomą dėžę. Taigi, jei jūsų namuose yra 2 katės, jums reikės 3 kačių tualetų.

Nusipirkus kraiko dėžę dažnai iškyla klausimas o kur jį pastatyti. Atminkite kad katės, kai joms reikia pasituštinti, dažniausiai renkasi ramias, privačias vietas. Dėl to reikia venkti judrių namų vietų, kur jūsų katė gali būti įsprausta į kampą, užblokuota arba negalėtų iš ten pabėgti. Katės yra išrankios ir nemėgsta tuštintis ten, kur valgo, todėl nedėkite maisto ir vandens arti kraiko dėžių.

Jei nusprendėte pastatyti kelias kraiko dėžes , tai jos turi būti skirtingose ir kuo toliau viena nuo kitos vietose. Katės, į arti esančias kraiko dėžes žiūri kaip į vieną didelę kraiko dėžę. Jei turite vyresnę katę, kraiko dėžę laikykite ten, kur ji praleidžia daugiausiai laiko, nes jai gali būti nelengva kiekvieną kartą naudotis tualetu įlipant.

Katės tualeto priežiūra

Katės tualetas (www.petirvet) tvarkomas kasdien- išmetant atliekas bent kartą per dieną ir papildant kraiko kiekį. Nesulipusį kraiką dėžėje reikia visiškai pakeisti kas savaitę arba kaip nurodyta ant kraiko pakuotės. Kraiko dėžę reguliariai, kas 1–2 savaites reikia išplauti švelniu muilu be kvapo ir karštu vandeniu, kad išvengti kvapų ir bakterijų kaupimosi. Venkite naudoti stiprias chemines medžiagas ar bet kokius amoniako pagrindu pagamintus produktus. Reguliarus valymas ir priežiūra yra labai svarbūs norint, kad jūsų kraiko dėžė būtų patraukli ir higieniška jūsų pūkuotam augintiniui.

Katės išrankios savo tualetams, todėl gali prireikti laiko ir nemažai bandymų, kad išsiaiškintumėte, kokio tipo dėžės ir kraiko pageidauja jūsų katė. Užsukę į el. parduotuvę www.petirvet.lt garantuojame kad rasite tinkamo dydžio ir formos katės tualetą savo mylimam augintiniui.

Close Menu