Kaunas Hockey ledo ritulio klubas

Kaunas Hockey klubas


Kaunas Hockey klubas atsovauja Kauno ledo ritulį. Šis klubas buvo įsteigtas 2017 metais Kaune. Per šiuos 4 metus Kaunas Hockey komanda jau spėjo iškovoti daug prizinių vietų, apie jas aptarsime vėliau. Šis reprezentacinis klubas treniruoja tiek profesionalius sportininkus, tiek megėjus ar naujokus. Klubas turi 3 pagrindines amžiaus grupes: vaikia, suaugę ir senjorai. Kiekvienai grupei taikomos skirtingos treniravimo sistemos. Pagal sportininkų amžių parenkamas atitinkamas fizinis bei psichologinis krūvis. Mūsų kvalifikuoti treneriai pasiruošę perduoti savo turimas žinias bei paruošti puikus ledo ritulininkus ar ledo ritulininkes. Beje, klubas priima sportuoti ir moteriškos lieties atsoves. Pastaruoju metu vis daugiau dėmesio matome ir moterų, norinių sportuoti būtent šią sporto šaką.

Ledo ritulio istorija

Pirmą karta ledo ritulys sužaistas Lietuvoje 1922 metais. Tuomet apie ledo ritulį žmonės nedaug žinojo, tai buvo visiška naujovė. Kiek vėliau 1926 metais Lietuvoje surengtas pirmasis ledo ritulio čempionatas. O 1932 metais surengtos tarptautinės ledo ritulio varžybos. Pirmoje oficiali ledo arena Lietuvoje pastatyta 1977 metais. Ši arena pastatyta Elektrėnuose.

Ledo ritulys Lietuvoje

Šiuo metu Lietuvoje ledo ritulys gan populiarus sportas. Didelio dėmesio sulaukiame iš vaikų bei naujokų norinčių sportuoti Kaunas Hockey klube. 2017 metais buvo atliktas tyrimas, kurio metu išsiaiškinta, kad Lietuvoje šiuo metu žaidžia daugiau nei 2500 aktyvių ledo ritulio žaidėjų. Skaičiai iš ties dideli, ledo ritulio bendruomenė plečiasi ir tai vienareikšmiškai vienas iš populiariausių žiemos sportų, užsiemimų.

Ledo ritulys kitaip

Egzistuoja keletas būdų kaip žaisti ledo ritulį. Mes prirpratę jį žaisti ant ledo, lauke ant ušalusio ledo ar profesionalioje salėje. Tačiau, šį sportą galima žaisti ir ant specialios tam skirtos dangos – žolės. Žinoma, standartinis ledo ritulys populiaresnis už žolės ledo ritulį, tačiau jų taisyklės iš esmės vienodos skiriasi tik danga.

Ledo ritulio taisyklės

Ledo ritulio varžybų metu komandos turi turėti pagrindinius bei juos pavaduojančius trenerius. Taip pat ledo ritulio sportininkai privalo devėti tam specialiai skirtas apsaugas bei aprangas. Ledo ritulio varžybos trunka 3 raundus po 20 minučių, per kuriuos privalo būti išrinktas aiškus nugalėtojas.

Close Menu