Ką veikti, kai nėra ką veikti?

Ką veikti, kai nėra ką veikti?

Kartais būna, jog skubame, lekiame ir vos spėjame atlikti visus darbus, o tuomet atsiranda dar daugybė naujų rūpesčių. Tada pilnai pasinėrę į darbus bandome kuo daugiau suspėti. Na, o kai jau turime bent šiek tiek laisvo laiko, visada žinome kaip jį išnaudoti. Kartais net planų ir norų yra žymiai daugiau nei laisvadienių. Nueiti į mėgstamiausią kavinę, pabūti su draugais, aplankyti giminaičius, pažiūrėti mėgstamą serialą, pasportuoti – galima būtų vardinti ir vardinti.

Tačiau kartais, visai netikėtai gali nutikti toks paradoksas. Turėjote daugybę planų, minčių, bet kai atsirado laisvo laiko, jos tarsi išgaravo. Tai kiek panašu į variantą, kuomet vaikštome po parduotuves ir matome labai daug gražių daiktų, tačiau, kai reikia išsirinkti sau tinkamą, visi jie tarsi pradingsta. Todėl, jeigu turite suplanuotą laisvadienį ar net visas atostogas, o gal tiesiog artėja savaitgalis ar šventės, o idėjos išgaravo, mes pasistengsime Jums padėti. Atsakysime į klausimą, ką galima veikti, kai nėra ką veikti.

10 Idėjų ka veikti kai nėra ką veikti?

Aktyvios pramogos

Aktyvios pramogos kai nėra ką veikti

Turite laisvo laiko ir norite jį išnaudoti aktyviai? Nepraleiskite progos, mat judame mes ir taip nepakankamai. Todėl pasiruoškite kokiai nors aktyviai pramogai ir pirmyn. Galbūt norėtumėte prisiminti čiuožinėjimą ant ledo? O gal pasivažinėjimą keturračiais, kartingais ar motociklais? Taip pat puikus pasirinkimas įvairaus tipo šaudymai. Iš kovinio ginklo, iš lanko ar kiti. Tai gali būti ne tik pramoga, bet ir profesionali pamoka. Aktyviai praleisti laiką galima ir su žirgais – jojimas, supažindinimas su žirgų priežiūra ir kiti malonumai. Treniruotė sporto klube, šokių pamoka, golfas, įvairios mankštos – leiskite laisvalaikį aktyviai, mat pasirinkimas tikrai platus.

Muziejai

Gera žinoti, jog Lietuva turi daugybę įvairiausių muziejų, kultūrai svarbių vietų, paminklų – ir visa tai pakankamai lengvai galite aplankyti. Priklausomai nuo pasirinktos vietos, galite nuvykti automobiliu, viešuoju transportu arba net pėstute. Muziejų gausa pasižymi ne tik sostinė, bet ir kiti Lietuvos miestai. Galbūt tai bus puiki proga ne tik sužinoti kažką naujo (o tikrai sužinosite), bet ir tiesiog pasisemti įkvėpimo bei gerai praleisti laiką. Kartais pabuvus gerame muziejuje, galime pasijausti tarsi būtumėme nukeliavę į kitą šalį ar net kitą epochą.

Laikas su draugais

Prisiminkite senus gerus laikus (pvz. mokyklos, studijų), kuomet su draugais galėjote praleisti daug laiko. Pasikvieskite senus draugus į svečius arba nuvykite kažkur kartu. Galbūt tai galėtų būti buvę klasiokai, grupiokai – šiais laikais socialinių tinkle pagalba galima surasti pažįstamą. Nepamirškite, jog šiais laikais yra labai platus įvairių stalo žaidimų pasirinkimas, todėl, jeigu dar neturite, įsigykite bent porą gerų žaidimų ir smagiai bei turiningai praleiskite laiką su draugais ar artimaisiais.

Vandens malonumai

Vandens pramogos kai nėra ką veikti

Kada paskutinį kartą mėgavotės vandens malonumais? Ir visai nesvarbu, ar tai didelis baseinas, ar karšta vonia, o gal vandens pramogų parkas – vanduo puikiai nuteikia. Vandens pramogos padeda pailsėti, atitrūkti mintimis nuo rūpesčių, pailsinti kūną ir pasisemti geros nuotaikos. Jeigu norisi dar ir adrenalino, didesnių iššūkių, rinkitės didesnį vandens parką. Jeigu norėtumėte laisvai paplaukioti didesniame baseine, rinkitės sportinį baseiną. Na, o jeigu norite pailsėti, pabūti tyloje ir pasimėgauti burbuline vonia, tuomet turėtų patikti SPA centrai.

Ekstremalios pramogos

Mūsų gyvenime tiek daug rutinos, kad adrenalino kartais labai trūksta. Norisi kažko, kas priverstų širdį plakti greičiau, kažko, kas tarsi užgniaužtų kvapą. Taip, taip, čia padėti gali įvairios ekstremalios pramogos, kurių pasirinkimas šiandien yra labai platus. Galbūt tai galėtų būti šuolis su virve? Laisvas kritimas iš aukščio garantuos adrenalino bangą ir aštrius pojūčius.

O galbūt norėtumėte išbandyti šaudymą tikrais koviniais ginklais? Pažadame, jog kojos gali kiek drebėti, o širdis pradės plakti labai greitai. Itin ekstremalų mėgstamas ir šuolis parašiutu. Galimas šuolis iš lėktuvo su profesionaliu instruktoriumi, kuriuo galite visiškai pasitikėti ir jo dėka patirti nepamirštamus įspūdžius. Tai tik keletą ekstremalių pramogų pavyzdžių, išsirinkite norimą ir Jūs.

Savirealizacija

Galbūt seniai planavote pradėti lankyti kažkokius kursus, mokymus, o gal jau juos baigėte, bet vis neprisiruošiate žinių panaudoti praktiškai? Gaminkite, kurkite, dirbkite tai, ką išmokote. Jeigu tai darysite laisvu laiku, gali būti, jog greitu metu tai taps pagrindiniu darbu. Nesvarbu, ar tai manikiūras, ar mezgimas, siuvimas, o gal darbas su dizainu – išbandykite tai, apie ką seniai svajojate. Na, o jeigu planuose dar yra kursai, mokymai, tai tuoj pat į juos užsiregistruokite ir pradėkite jau greitai.

Poilsis

SPA malonumai

Kartais labai gera yra tiesiog pagulėti lovoje ir nieko neveikti, bet būna, jog laisvą laiką norisi išnaudoti produktyviai ir tuo pačiu pailsėti. Kaip? Tokiu atveju tiktų kokybiškas poilsis, kuris nėra Jūsų kasdienybė. Pavyzdžiui, tai gali būti labai geras masažas pas profesionalą, kokybiškas poilsis SPA salone, kosmetologo paslaugos, maloni procedūra veidui ar kūnui ir t.t. Pasirinkimas tikrai didelis, svarbiausia yra nedvejoti, negailėti laiko ir pinigų ir leisti sau bent kartais kokybiškai pailsėti. Tik gerai pailsėjęs žmogus gali būti pilnai darbingas ir laimingas.

Gera knyga

Kada paskutinį kartą skaitėte gerą knygą, kada galėjote skaityti nežiūrėdami į laikrodį? Padarykite tai dabar. Išsirinkite norimą knygą ir mėgaukitės skaitymu į valias. Tegul laikas Jūsų neriboja, skaitykite kad ir visa dieną.

Koncertai, renginiai

Turite laisvo laiko, bet neturite idėjų, ką veikti? Pažiūrėkite, kokie renginiai ar koncertai siūlomi tą dieną Jūsų mieste. Tai padaryti padės internetas, socialiniai tinklai ar kitos programėlės. Tiesa, sąmoningai neieškokite Jums įprastų, patinkančių renginių, priešingai – suraskite kažką naujo, netikėto. Galbūt visada klausėtės pop muzikos, o dabar atradote klasiką? Gal visada pirmenybę teikdavot dideliems ir triukšmingiems renginiams, o dabar radote netikėtą pasiūlymą apsilankyti protmūšyje? Išbandykite. Kartais būtent tokių būdu gimsta geriausi atradimai ir nauji pomėgiai.

Gamta, laukas

Leiskite sau sugrįžti į vaikystę, kuomet galėdavote nerūpestingai bėgioti lauke, niekur neskubėti, būti su gamta, braidžioti po balas. Miško takeliai, įvairiausi parkai, sodyba, net ir namų kiemas – visa tai gražu visais metų laikais, tik reikia turėti laiko ir noro pastebėti. Išeikite pasivaikščioti, pabūkite miške, lauke, kad ir koks oras. Leiskite sau pabūti su gamta ir gamtoje, nepriklausomai nuo to, kiek darbų Jūsų lauks kitomis dienomis.

Tikimės, jog mūsų idėjos padės Jums nenuobodžiauti ir išbandyti kažką naujo. O galbūt jos taps puikiu įkvėpimų ir leis Jums sukurti naujų idėjų. Kad ir ką sugalvotumėte, prisiminkite, jog laikas sau, savo poreikiams ar malonumams yra taip pat svarbus ir reikalingas, kaip ir laikas miegui bei darbui.

Close Menu