Kokį kačių kraiką pasirinkti?

Kačių kraikas


Kvapusis kraikas skirtas užmaskuoti kraiko dėžučių kvapus, tačiau kai kurios katės nemėgsta stipraus kvapo ir renkasi bekvapį kraiką. Bekvapių kačių kraiko prekių ženklai naudoja tokius ingredientus kaip anglis ir natūralūs augalų ekstraktai, kad sugertų šlapimo ir išmatų kvapus, sumažintų kačių kraiko kvapą ir džiugintų jus bei jūsų katę. Kačių maistas taip pat yra svarbus.

Kačių kraikas

Kadangi daugumoje sulipusio kačių kraiko yra fantastiškų kvapą neutralizuojančių ingredientų, jums nereikia jaudintis, kad kačių kraiko dėžutė užkimš jūsų namus. Nesulimpanti patalynė gali būti brangesnė už sulipusią patalynę, tačiau kai kurios katės tam teikia pirmenybę. Peržiūrėkite „Cat Best“, „OKO“ ir „Natural Clumping Cat Litter“, kur rasite ekologiškų, plaunamų ir sulipdančių kraiko jūsų augintiniui.

Vadovaujantis lengvo svorio tendencija, paprastas sprendimas yra 30-ies dienų kačių kraikas – naujas, nesulipantis molio kraikas, pagamintas iš itin sugeriančio mineralo, vadinamo Attapulgite moliu.

Šuo gali būti problema

Norint sukelti problemų, reikia daug praryto kraiko, o šunims, kurie mėgsta plėšti kačių kraiko dėžutes, tai yra daugiau problemų nei katėms. Pasirinkus kraiką, kuriam katė teikia pirmenybę, sumažėja tikimybė, kad problemos, susijusios su kačių kraiko vengimu arba netinkamu jo išmetimu, taps jūsų problema. Nors kačių kraikas gali susidaryti į gumulėlius ir nesusikaupęs, šių kraiko produktų sudėtis sukurta taip, kad sumažintų dulkių kiekį kraike.

Kačių kraikas, nesvarbu, sulipęs ar ne, gali turėti įtakos naminiams gyvūnėliams ir tėvams valyti ir ištuštinti kraiko dėžę. Sulipęs kačių kraikas gerai kontroliuoja kvapą, todėl jį gali tekti keisti dažniau nei nesulipusį kačių kraiką.

Daugumoje sulipusio kačių kraiko yra ingrediento, vadinamo bentonitu, kuris būna įvairių formų – molis arba mineralai, kurie sugeria skystą šlapimą ir kai kuriais atvejais formuoja gumulėlius, todėl lengviau išeikvoti kačių kraiko dėklą. Šio tipo kraiko pavyzdys yra aukščiausios kokybės „Pidan“ bentonitas, greitai dužantis be dulkių kačių kraikas. Dr. Elsey's Precious Cat Attracted Cat Litter turi 16 kačių, kurios nenaudoja kraiko dėžės, bet mokosi ja naudotis būdamos suaugusios. Jame yra savas žolelių, katžolių ir masalo katėms mišinys.

Ji pasakoja, kad norint išsiaiškinti, kokią kraiką mėgsta jūsų katės draugas, reikia atlikti keletą bandymų ir klaidų, ir siūlo palikti dėžutę su kita vada, kad pamatytumėte, kuriai katei labiau patinka. Kol dr. Elsey kačių kraikas kaupiasi, 19-metis Scottas Bleicheris, benamių kačių socialinio klubo įkūrėjas, gyvena nuosavame name su dešimt kačių vienu metu ir prižiūri internetu, puikiai žinodamas, kad daugiau kačių reiškia daugiau kraiko priežiūros. daugiau galimų galvos skausmų.

Katės renkasi kas joms yra namai ir kur yra kačių maistas

Kiekviename namų ūkyje yra skirtinga katė ir kiekviena katė turi savo poreikius ir pageidavimus, tačiau yra keletas bendrų taisyklių, kai kalbama apie geriausią kačių kraiką. Pirmą kartą paėmus katę, geriausia rinktis kraiko tipus, nes per didelis pasirinkimas gali jaustis stulbinantis. Turite pasirinkti kraiką, kuriam jūsų katė teikia pirmenybę, tačiau kai kuriais atvejais bandymai ir klaidos gali nueiti per toli.

Nors kiekviena katė yra skirtinga, tyrimai rodo, kad katės dažniausiai turi tam tikrų universalių pirmenybių, kai kalbama apie šiukšlių tvarkymą. Dėl šios priežasties valkataujančios įmonės daug laiko ir pinigų investuoja į tyrimus ir kreipiasi į kačių savininkus, kad jie sudarytų kačių kraiką. Šis straipsnis padės išnaudoti vaizduotę kupiną pakuotę ir rinkodarą, kad surastumėte tinkamą kraiką jūsų katei.

Katės gali surinkti kačių kraiką įkvėpdamos jo dulkes, kai šaknys sukasi dėžėje, arba laižydamos kraiko grūdelius, kurie prilimpa prie jų kailio ar kojų pirštų. Tai ypač kelia nerimą ilgaplaukėms katėms ir kačiukams, kurie labiau linkę į vadą pakliūti už savo kailio ir pasiimti, jei rūpinasi savimi.

Kraikai be kvapų

Dauguma kačių teikia pirmenybę kraikui be kvepalų, o tai yra svarbu, jei savininkas planuoja naudoti uždengtą kraiko dėžę. Svarbi įprasto kačių kraiko valymo dalis – į kačių kraiko dėžutę įdėti kuo daugiau, kad nesikauptų bakterijos, kvapai ir kiti pavojai. Apytikslį rutuliukų kiekį būtina pakeisti šviežiomis, sulipusiomis atliekomis, nes leisdami per ilgai kampuose susikaups tam tikras šlapimo tūris ir keps pyragai, sukurs kvapus.

Jei jūsų katės ras tvarkingą dėžutę su jūsų dabartine vada, galite suskaičiuoti savo palaiminimus ir paleisti. Tačiau įsitikinkite, kad bent kartą per dieną iš savo kačių kraiko dėžutės išvalėte kietas išmatas ir šlapimą, ypač jei naudojate kačių kraiko gabalėlius.

Jums, kaip katės savininkui, svarbu apsispręsti dėl kokybės, todėl pirmiausia turėtumėte susiaurinti kraiko tipus, kad sužinotumėte, kas geriausia jums ir jūsų katei.

Dešimtajame dešimtmetyje mokslininkų komanda iš Worlds Best Cat Litter (tm) sukūrė kompaktiškus kukurūzų grūdus, kurie buvo sugeriantys, greitai sulipę ir turi gerą kvapą. Kukurūzai atvėrė kelią litanijai kitų natūralių atliekų ir vis dar išlaiko savo vietą kaip populiariausios natūralios atliekos. „Worlds Best Cat Litter“ yra formulė jums, jei norite atrasti natūralų kukurūzų kraiką, kuris greitai susitraukia, plaunamas ir prieinamas.

Tiek kvepiančių, tiek nekvepiančių dėžučių problemos vienodos

Augalinės atliekos gaminamos iš tokių ingredientų kaip kukurūzai, pjuvenos, kviečiai, pušis ir perdirbtas popierius. Jungtinėse Amerikos Valstijose molio atliekos, silicio rūgštis, perdirbti laikraščiai, kukurūzai, mediena, kviečių žolė, riešutai ir kevalai yra perdirbami į kačių kraiką, kuris yra gumbuotas, negabaliuotas ir bekvapis. Vienas prekės ženklas, vadinamas Kitty Litter, yra katės savininko pasirinkimas, nes jame yra natūralaus smėlio ir pjuvenų.

Įprastame kraike granulės yra didesnės ir nelinkusios prilipti prie katės letenų, todėl dėžėje mažai pėdsakų. Granuliuotas molio kraikas užtikrina geresnę kvapo kontrolę, nes pelenai ir smėlis sugeria šlapimą iš keptuvės dugno ir kontroliuoja amoniako kvapą, tačiau per savaitę gali pasiekti soties tašką dėžėje, kurią naudoja viena katė.

Pabaigai

Šiandien dauguma žmonių naudoja granuliuotą molį, ištuštinant kietąsias medžiagas ir jas pakeičiant kartą per savaitę, sunaudojant mažiau atliekų į dėžę ir jas švariai išmetant. Paruošta su Dimedium.lt kurie puikiai tai išmano.

Close Menu