Paprastos, bet gražios vejos ir kraštovaizdžio idėjos

Kalėdinės žvakės ir žvakidės


Jūsų priekinis kiemas yra pirmasis žmonių įspūdis apie jūsų namus, todėl tai yra viena didžiausių sričių, į kurią galite sutelkti dėmesį, jei norite pagerinti savo namų pažabojimą.

Galite turėti tūkstančius skirtingų stilių priekinių kiemų (priklausomai nuo namų tipo ir gyvenamosios vietos), ir mes sukūrėme puikių idėjų, tokių kaip kalėdinės žvakės ir žvakidės, kurias galite naršyti, sąrašą, jei vis dar nesate 100% tikras dėl tipo vejos, kurią norite turėti savo namams.

Nėra dviejų vienodų sodų, o jūsų priekinis kiemas yra jūsų asmeninė drobė. Kaip ir drabužiai, kuriuos renkamės dėvėti kasdien, jūsų kiemas taip pat yra jūsų dalis.

Mūsų tikslas su šiuo idėjų sąrašu yra pateikti jums kuruojamą geriausių vejos ir kraštovaizdžio idėjų jūsų priekiniam kiemui sąrašą, stengiantis įkvėpti ir motyvuoti jus maksimaliai išnaudoti savo veją.

Lauko apšvietimas

Lauko šviestuvai yra elegantiška alternatyva į žibintus panašiems takų žibintams, paprastai parduodamiems namų parduotuvėse. Nors kelio žibintai ne visada reikalingi, jie paprastai suteikia jaukesnį namų įėjimo jausmą. Pasirinkę atnaujinti šį vieną elementą, galite patobulinti kraštovaizdžio dizainą. Ši priekinio sodo idėja, sujungta su supjaustytu akmeniniu taku ir maloniu žolių, vienmečių ir visžalių augalų mišiniu, yra tvirtas šiuolaikinių ir klasikinių elementų derinys.

Minimalumas

Su minimaliu dizaino stiliumi sunku suklysti; paprasta, švaru ir elegantiška. Lengva prižiūrėti, šis stilius yra puikus atspirties taškas, jei ieškote puikaus pagrindo.

Topiaras

Žalios spalvos, apvalios ir kvadratinės formos, puošia dėmesį. Jie vadinami topiarais ir yra vienas patraukliausių priekinio kiemo kraštovaizdžio dizaino.

Ši paprasta, graži veja, suporuota su sodo lysve, kurioje yra daugiausia smulkių augalų ir krūmų, apima klasikinį taką, vedantį lankytojus per jūsų priekinę veją ir į jūsų namus.

Paprasta važiuojamosios dalies lova

Važiuojamiesiems keliams naudinga siaura lova per visą ilgį. Tai ne tik suteikia jūsų kiemui tvarkingesnę ir patrauklesnę išvaizdą, bet ir leidžia jums pridėti apšvietimą į važiuojamosios dalies kraštą, kad svečiai būtų nukreipti prie jūsų durų. Šie maži žibintai yra ne tik linksmi ir įnoringi, bet ir praktiški!

Lengvai prižiūrima lova vazonuose

Jei esate pradedantysis sodininkas arba dažnai pastebite, kad esate per daug užsiėmęs, kad jūsų kraštas atrodytų kuo geriau, išbandykite šią idėją, kaip lengvai atnaujinti gėlių lovą. Taip pat galite pasinaudoti šia idėja, kad nustatytose daugiametėse lysvėse pridėtumėte efektingų, jei trumpalaikių vienmečių.

Pakopinės blokinės lovos

Jei manote, kad pelenų sodinukas turi atrodyti švelniai ir utilitariai, pagalvokite dar kartą. Sustabdydami blokų išdėstymą, galite sukurti mažus sodinukus aplink pagrindinę pakeltą lovą. Tokia blokinė siena sukuria paprastą ir švarią išvaizdą, kuri puikiai papildo šiuolaikinį kraštovaizdį.

Betoninis takas su krūmais

Turi juodą nykštį? Nėra laiko sodui? Norite įėjimo kraštovaizdžio, kurio praktiškai negalite ignoruoti? Visžalius augalus, pavyzdžiui, kadagius, reikia palyginti nedaug laistyti, jie išlieka žali ištisus metus ir juos sunku nužudyti. Kaip premiją, jie lengvai suformuojami į topiarines formas, kurios suteikia daug vizualinio susidomėjimo namų įėjimu.

Sausrai atsparūs augalai

Jei gyvenate vietovėje, kurioje temperatūra nuolat pakyla virš 100 laipsnių, žinote, kaip sunku išlaikyti patrauklų priekinį kiemą, kad ir kaip dažnai laistytumėte. Daugelis augalų, įskaitant daug žydinčių vienmečių augalų, tiesiog negali išgyventi ilgo sauso karščio.

Šiose srityse geriausias jūsų pasirinkimas gali būti naudoti mažai priežiūros reikalaujančius ir vandens taupančius Viduržemio jūros priekinio sodo dizainus, tokius kaip čia parodyta idėja. Ištvermingi visžaliai augalai su vaškiniais lapais geriau sugeria drėgmę karščio ir sausros metu.

Dabar tai puikios idėjos, ar ne?

Apskritai, gerai prižiūrimas priekinis sodas jūsų namams suteiks patrauklumo ir vertės. Net mažiausi priekiniai kiemai gali tapti žaliuojančių sezoninių gėlių ir žalumos vaizdų namais. Sodindami savo kraštovaizdyje ištvermingus amžinai žaliuojančius augalus, galite sukurti pagrindą, prie kurio galite pridėti klimatui tinkamų žemės dangų, svogūnėlių, vienmečių ir daugiamečių augalų, kurie gali atnešti spalvą ir tekstūrą į paprastą kiemą.

Šaltinis: bijunai-prienamo.lt

Close Menu