6 plaukų šalinimo būdų vaikinams

Plaukų šalinimas Kaune


Vyrai labiau domisi asmenine kūno priežiūra ir kūno plaukų šalinimu. Kai tai buvo įprasta moterų pastanga, ji pamažu tapo ir socialiai priimtina vyrų pastanga.

Vyrų klientų, atliekančių kūno plaukų šalinimą lazeriu Kaune, skaičius nuolat auga ir daugiau nei 60% moterų teigia, kad pirmenybę teikia vyrui, besidominčiam asmeniniu kirpimu, šis skaičius tikrai augs. Tinkamai atlikus plaukų šalinimą, galite jaustis higieniškesni ir patrauklesni priešingai lyčiai.

Tačiau ne visi metodai tinka visiems, kiekvienam odos tipui ar net kiekvienai kūno daliai.

Lazeris

Pašalinimas lazeriu nėra tai, ką galite padaryti patys namuose, ir turi papildomą trūkumą - paprastai tai yra brangu. Lazeris veikia nukreipdamas plauko folikulo šaknis, kad jį sunaikintų, o dar įspūdingiau tai daro nepažeidžiant odos.

Nors pašalinant lazerį galima patirti nedidelį diskomfortą, jis tikrai yra mažiau skausmingas nei vaškavimas ar šukavimas, o gydymas lazeriu gali būti atliekamas praktiškai bet kurioje kūno vietoje ir daugiau nei elektrolizė.

Dermatologinis šalutinis lazerio gydymo poveikis, pvz., randai ir pigmentiniai pakitimai, yra labai retas ir dažnai tik laikinas. Lazerio šalinimo rezultatai yra efektyviausi tiems, kurių oda šviesi ir tamsūs, nes dėl kontrasto lengviau nukreipti plaukus.

Kirpimas

Kūno kirpimas yra paprastas būdas rūpintis savo išvaizda, neperžengiant ribų. Plaukų kirpimas akivaizdžiai jų nepašalina, tačiau jie tikrai pašalina perteklių ir išlaiko daiktus švarius ir tvarkingus, todėl gali būti idealiai tinkami tokioms sritims kaip antakiai, pažastys ir gaktos sritis.

Taip pat nėra šalutinio poveikio. Tačiau trūkumas yra tas, kad kirpimo poveikis yra labai trumpalaikis, todėl reikia reguliaraus dėmesio, kad viskas būtų tvarkoje.

Skutimasis

Tai yra labiausiai paplitusi plaukų šalinimo forma, nes tai pigu, greita ir pakankamai paprasta atlikti, todėl tai yra patrauklus pasirinkimas šiuolaikiniam žmogui. Tačiau, nepaisant patogumo, skutimosi trūkumas yra vienas iš laikiniausių plaukų šalinimo būdų: priklausomai nuo skutimosi vietos, rezultatai išlieka tik iki 24 valandų.

Be to, odos sudirginimas ir įaugę plaukai taip pat yra dažnas šalutinis skutimosi poveikis, ypač vyrams su jautria oda. Skusdami skuskite visada ta kryptimi, kuria auga jūsų plaukai; Norėdami kovoti su odos problemomis, susijusiomis su skutimu, investuokite į kokybišką skustuvą ir reguliariai keiskite ašmenis (arba galandkite).

Po skutimosi sudrėkinkite skutimosi vietą arba patepkite balzamą po skutimosi.

Pešiojimas

Pincetų naudojimas idealiai tinka norint atsikratyti nelygių nukritusių plaukų bet kurioje kūno vietoje arba sutvarkyti tam tikras vietas, kuriose iš pradžių nėra daug plaukų. Tačiau kirpimas gali būti skausmingas, ir kaip ir dauguma plaukų šalinimo būdų, įaugę plaukai yra galimybė.

Be to, kadangi pešiojant reikia šalinti po vieną plauką, tai nėra naudinga plaukų šalinimo forma tiems, kurie nori atsikratyti didelio plaukų ploto.

Priešpešiojant, verta nusiprausti po karštu dušu arba apšlakstyti šiltu vandeniu norimą vietą, kad atsivertų odos poros ir taip palengvėtų plaukų šalinimas bei sumažėtų skausmas. Kai išspaudžiate plaukus, švelniai traukite plaukų augimo kryptimi, kad sumažintumėte įaugusių plaukų ar odos sudirginimo riziką.

Vaškavimas

Ši plaukų šalinimo forma apima šildomo vaško paskirstymą norimoje vietoje ir tada juostelės naudojimą, kad pašalintumėte vašką ir plaukus kartu su juo. Ši technika yra veiksminga ir gali trukti iki keturių savaičių. Be to, vaškavimas yra pigus, o vaškavimo rinkiniai yra lengvai prieinami, todėl galite tai padaryti patys patogiai savo namuose.

Tačiau reikia būti atsargiems, nes vaškavimo skausmas yra neišvengiama tiesa, ypač pradedantiesiems, ir nors tai garantuoja beplaukį kūną, tai taip pat gali sukelti odos sudirginimą ir įaugusius plaukus. Norėdami kovoti su įaugusiais plaukais, kruopščiai nušveiskite probleminę vietą ir gausiai drėkinkite, kad paskatintumėte naujus plaukus normaliai augti.

Plaukų inhibitoriai

Plaukų inhibitoriai įsiskverbia į plauko svogūnėlį ir stabdo plaukų augimą. Tirpalas tepamas ant odos po skutimosi ar vaškavimo, tada įtrinamas į odą, leidžiant jai prasiskverbti į poras ir pasiekti plaukų folikulą.

Pokyčiai dažnai pastebimi per kelias savaites, o toliau naudojant plaukų inhibitorius, plaukai nebus atokūs; kartais net visam laikui. Deja, plaukų inhibitoriai ne visada tinka visiems, nes kiekvienas žmogus reaguoja skirtingai.

Pabaigai

Paprastai, norint garantuoti nuolatinį plaukų šalinimą, reikės trijų ar keturių procedūrų, o prieš pradedant gydymą, reikia vengti bet kokio kito plaukų šalinimo, kuris pašalina plauko ląsteles, pvz., vaškavimo, nes lazeris nepaliks dėmesio.

Šaltinis: depiliacijoscentras.lt

Close Menu