Kokios klaidos dažniausiai daromos prižiūrint vaikų dantis?

Vaikų odontologas Vilniuje


Odontologijos klinikos „Skraidenta“ vaikų odontologė Geda Mažeikienė bando pabrėžti, kad tėvai turėtų pradėti rūpintis vaiko dantukais, net jei jie dar nėra išdygę. Pirmųjų dantukų dygimas vaikui yra tada, kai į vaiko burną suteka daug seilių ir vaikas mėgsta kąsti, kramtyti. Vaikų odontologas Vilniuje infomruoja, jog kuo anksčiau pradėsite rūpintis vaiko dantukų priežiūra - tuo didesnis šąnsas, jog vaikui neprireiks briketų ar kokių kitokių paslaugų paugystėje.

Daugelis tėvų leidžia savo vaikams patiems valytis dantis be pagalbos ar priežiūros. Kai pradėsite valytis dantis dvejų metų vaikui, jam tai nepatiks. Užuot palikę tai trejų ar ketverių metų vaikui, tėvai turėtų rasti būdą, kaip paimti dantų šepetėlį ir išsivalyti vaikams dantis.

Vaikai pasikliauja

Vaikai pasikliauja savo tėvų nurodymais ir įrankiais, kad išliktų sveiki ir išsiugdytų tinkamus burnos higienos įpročius. Daugelis tėvų žino, kad jauname amžiuje gera burnos sveikata yra svarbi sveikų dantenų ir sveikų dantų puoselėjimui. Nors vaikams svarbi burnos sveikata ir šypsenos, daugelis tėvų dažnai klysta.

Daugelis tėvų skatina savo vaikus valyti šepetėlį bent du kartus per dieną ir nuvesti pas gerą odontologą. Tačiau daugelis tėvų nežino, kokių dalykų jie nepaiso namuose, kurie gali turėti neigiamos įtakos jų vaikų dantims ir šypsenoms.

Mums, tėvams, pirmas žingsnis siekiant išvengti vaikų ėduonies – rūpintis savo burna ir demonstruoti tinkamą burnos higieną prižiūrint vaikus. Deja, dauguma vaikų iki aštuonerių metų neturi motorinių įgūdžių išsivalyti dantis, o vaikystėje daugelis jų nesivalo. Šios paprastos problemos galima išvengti, jei tėvai nesuvokia, kad kūdikio guldymas su buteliuku gali pakenkti jų dantims.

Nekeknite vaiko sveikatai

Kiekvieną kartą, kai leidžiame vaiką miegoti neišsivalę dantų, mes jam kenkiame. Piene ir sultyse esantis cukrus maitina burnoje esančias bakterijas, gamindamas rūgštį, kuri naktį ištuština dantis. Kai kurie tėvai savo vaikui linki tik blogiausio, leisdami vaikui neturėti švarių dantų.

Gaila, kad daugelis tėvų daro daug klaidų, augindami vaikus su nesugedusiais dantimis. Yra žmonių, kurie neprižiūri savo dantų, kad jie nesugestų./p>

Tam tikromis aplinkybėmis gali būti sunku finansuoti prieigą prie sveikatos priežiūros, o tai apsunkina šeimų galimybę reguliariai tikrintis dantis, gali kainuoti valytis dantis, kontroliuoti mitybą ir naudoti vietinius skalavimus su fluoru. Tai taip pat gali kainuoti tėvams daugiau. ir daugiau laiko būti aktyvesniems dėl savo vaikų burnos higienos ir kontroliuojamos dietos.

Daugelis tėvų žino apie žalingą sporto gėrimų poveikį vaikų burnai. Kadangi tiek daug vaikų dalyvauja popamokinėje ir sportinėje veikloje, įprasta, kad tėvai negalvodami įmeta sportinius gėrimus į savo vaikų kuprinę. Tačiau, kai tėvai mato, kad jų maži vaikai laikomi atsakingais už dantų ėduonį, jie padeda jiems taip, kad būtų akivaizdu, kad jie neįtraukia savo vaikų į burnos higieną ir yra atsainiai arba leistini, kai kalbama apie saldų maistą ir priežiūrą.

Pieniniai dantys yra svarbūs

Daugelis tėvų mano, kad pieniniai dantys nėra svarbūs, nes jie iškrenta, o dėl to, kad jiems nerūpi pieniniai dantys, jiems rūpi nuolatiniai dantys. Tiesą sakant, pieniniai dantys gali būti labai svarbūs, nes padeda vaikui valgyti maistingą maistą ir suteikia vietos nuolatiniams dantims. Pieninių dantų ėduonies atsiradimas vaikui gali sukelti skausmą, sutrikdyti mokyklą, lemti dantų netekimą ir turėti įtakos dantų orientacijai ateityje, todėl gali prireikti breketų.

Atrodo, kad valymas šepetėliu yra puikus būdas išsivalyti vaikų dantis. Mokant vaikus reguliariai valytis šepetėliu, bus pasiektas toks pat švarus rezultatas, nenudėvėdamas emalio. Vaikai turėtų valytis šepetėliu kas dvi minutes, uždengdami dantis, burną ir liežuvį.

Naudojant juos kitiems dalykams, pavyzdžiui, daiktų laikymui ar daiktų traukimui, gali būti pažeisti dantys. Valgant jūsų dantų emalio sluoksnis tampa minkštesnis, todėl jūsų dantys pažeidžiami per 30–60 minučių. Dėl šios priežasties svarbu ugdyti sveikus įpročius ir kasdien, bent kartą per dieną, pratinti vaikus valytis dantis.

Jūsų vaidmuo yra labai svarbus

Kaip tėvai, viena iš pagrindinių sričių, kur galite atlikti vaidmenį su mažu vaiku, yra padėti jam tobulinti burnos higieną valant šepetėlį ir naudojant siūlą. Kad vaikas laikytųsi reguliarių dantų valymo įpročių, svarbu jo burnos sveikatai. Taip pat svarbu išmokyti vaikus tinkamai naudoti dantukus kramtant maistą.

Pradėdami gydyti savo vaikų dantis, tėvai daro daugybę klaidų. Lengva išvengti šių klaidų ir išlaikyti savo vaiką visą gyvenimą, kad jis pasiektų teigiamą burnos sveikatą. Štai keletas dažniausiai daromų vaikų odontologijos klaidų ir kaip jų išvengti.

Dėl informacijos trūkumo ir nesusipratimų tėvai gali padaryti klaidų. Skaitykite toliau, kad sužinotumėte dažniausiai pasitaikančius mimikų. Tėvų nuomonė apie savo vaikų burnos sveikatą ir kaip jų išvengti. Pirmiausia, viena dažniausių vaikų ir suaugusiųjų klaidų yra per dažnas valymas šepetėliu, nors turime pakankamai įrodymų, kad tai sukelia burnos problemas.

Pabaigai

Jei taip atsitiks vaikui, jis kelias minutes verks, kol mama valys dantis. Kai jis pamatys, kaip mama valosi dantis, nekreipdama dėmesio į tai, ko jis nori, tai nebus viena iš tų dienų, kai jis nustos priešintis. Paruošta su Dentes.lt.

Close Menu