Baidarės - geram laisvalaikiu

Baidarės - geram laisvalaikiu

Vasaros metu prieš kelis metus išpopuliarėjusi pramoga baidarės – šiuo metu vienas populiariausių vasaros laisvalaikio pasirinkimų. Tiesa, plati rinka siūlo pasimėgauti vandens sportu ne tik karštuoju sezonu, tačiau ir žiemą, jeigu tik upės nėra užšalusios. Baidarių nuoma – dažnas pasirinkimas ne tik tų asmenų, kurie mėgsta aktyvų laisvo laiko leidimą, tačiau ir galvojantiems apie kiek lengvesnę pramogą. Paprasčiausiai pasirinkus atitinkamą maršrutą galima nesunkiai plaukti iš taško A į B.

Pasirinkimas yra. Tik kuris geriausias jums?

Baidarių nuoma, logiška, aktyviausia tose vietose, kur galima džiaugtis upės ar ežerų teikiamais malonumais. Pavyzdžiui, vendeninguose Anykščių ar Molėtų rajonuose šis malonumas yra įmanomas. Juolab, ir tikrai nebrangus. Paprasčiausiai konkurencija paskatino, kad žmonės renkasi ir džiaugiasi parsirinktais sprendimais. Jeigu niekada neplaukėte ir manote, kad tai aktyviausių sporto mėgėjų laisvalaikis, tai laikas pakeisti savo nuomonę, kadangi baidarių nuoma tikrai geras variantas net ir seniems asmenims, ar mažiems vaikams. Viskas priklauso nuo to, kokia trasa planuojate plaukti.

Kaip nuspręsti, kuri baidarių trasa geriausia?

Šiuo metu labai patogu visos reikalingos informacijos ieškoti internete. Ten pateikiama informacija padeda palyginti skirtingus pasiūlymus. Pavyzdžiui, jeigu norite, kad rankos negautų labai didelio fizinio krūvio – tokiu atveju jums būtų reikalinga sraunesnė upė. Jeigu norite daugiau nuotykių – rekomenduojama pasirinkti tokį maršrutą, kuri kartais gali reikalautai ir išlipt iš baidarės siekiant įveikti kliūti. Tiesa, mitas yra tai, kad baidarių nuoma pasinaudoti turėtų tik tie asmenys, kurie moka plaukti. Pirmiausia kiekvienam asmeniui suteikiamos gelbėjimo liemenės, kurių, tiesą sakant, tikrai labai retai prireikia. Kitas dalykas – dažniausia plaukiama ne tokiose giliose upėse, kad galėtų kilti baimė, jos išvirtus iš baidarės pradėsite panikuoti ir paskęsite.

Pasikonsultuokite su baidarių nuomos specialistais

Taip, internete galima rasti labai daug informacijos, kuri galėtų būti naudinga siekiant nuspręsti, ar jums verta plaukti. Visgi, geriausius atsakymus pateiks profesionalai, kurie ne vienerius metus dirba šioje srityje. Patikėkite, jie irgi suinteresuoti, kad plaukikams nieko neatsitiktų, tad tikrai nesiūlys tokios trasos, kuris būtų per daug pavojinga. Galiausiai ir pats įvertinkite savo galimybes prieš nuspręsdamas, kokia upe planuojate plaukti. Juk Nemunas – upių karalius, o štai Minija – puikus pasirinkimas pradžiamoksliams.

Close Menu