Kaip apsirengti vasara plaukiant baidare?

Pasiplaukiojimas baidare


Vasara - smagus metų laikas mėgautis gamta, o viena iš geriausių būdų tai padaryti yra plaukimas baidare. Plaukiant baidare galima suvokti jėgos ir ramybės jėgą, kurią teikia vanduo. Tačiau, norint iš tikrųjų pasimėgauti šia nuostabia patirtimi, svarbu tinkamai apsirengti. Baidarėje esant karštam orui ir drėgmei, tinkama apranga tampa ne tik komforto šaltiniu, bet ir saugos priemone.

Todėl, šiame straipsnyje aptarsime, kaip apsirengti plaukiant vasarą baidare, kad tai būtų patogu, saugu ir neprarastumėte stiliaus. Nagrinėsime įvairias drabužių ir aksesuarų pasirinkimo galimybes, kurios padės jums mėgautis plaukimu ir tuo pačiu laikotarpiu užtikrins tinkamą apsaugą nuo saulės spindulių ir vandens.

Apsirengti tinkamai plaukiant baidare reiškia pasirinkti drabužius ir aksesuarus, kurie yra pritaikyti vandeniui, atsparūs saulei ir patogūs judėti. Plonų ir greitai džiūstančių audinių vandens kostiumai arba marškinėliai ir šortai taps jūsų geriausiais draugais karštomis vasaros dienomis. Be to, svarbu atsižvelgti į saulės apsaugą. Galvos apsaugai pasitelkite vasarai skirtomis kepurėmis, o nuo saulės spindulių visapusiškai apsaugosite save naudodami marškinėlius su ilgomis rankovėmis.

Taip pat nepraleiskite svarbių aksesuarų, kurie padės jums būti patogiam ir saugiam vandenyje. Bateliai su guminiu padu, specialūs plaukimo akiniai arba šortai su papildoma saugos liemenėle užtikrins, kad jūsų plaukimas būtų malonus ir be rūpesčių.

Būdami tinkamai apsirengę, galėsite mėgautis baidarės plaukimu, jausti vandens jėgą ir gamtos grožį, nesivaržydami dėl ne komforto ar saugumo klausimų.

Pagrindiniai drabužiai plaukiant baidare

Plaukimo baidarėmis drabužiai

Plaukiant baidare vasarą, svarbu pasirinkti tinkamą aprangą, kad jums būtų patogu ir saugu. Štai keletas patarimų apie tai, kaip tinkamai apsirengti plaukiant baidare:

Dėvėkite drabužius, kurie tinka vandeniui: pasirinkite drabužius, kurie yra pagaminti iš lengvų, greitai džiūstančių ir vandeniui atsparių medžiagų. Daugelis sportinių prekių parduotuvių siūlo specialią aprangą plaukimui ir vandens sportams, tokiam kaip marškinėliai arba vandens kostiumai iš mikropluošto audinių. Šie drabužiai greitai išdžiūsta ir netampa sunkūs, kai sugeria vandenį.

Maudymosi kostiumeliai: jei renkatės dėvėti maudymuisi skirtus kostiumėlius, įsitikinkite, kad jis tvirtai priglunda ir gerai laikosi ant jūsų kūno. Vasarą baidarėje gali būti nepatogių judesių, todėl svarbu, kad kostiumėlis būtų saugus ir neprikeltų jums diskomforto.

Dėvėkite drabužius, kurie apsaugo nuo saulės spindulių: būdamas vandenyje, gali atrodyti, kad saulė nekimba taip stipriai kaip esant sausoje saulėje. Tačiau saulės spinduliai gali prasiskverbti per vandenį ir pakenkti jūsų odai. Todėl rekomenduojama dėvėti apsaugines priemones nuo saulės, tokius kaip  marškinėliai su ilgomis rankovėmis arba naudokite saulės kremus. Taip pat nepamirškite apsaugoti savo veido, galvos ir akių nuo saulės spindulių - naudokite skrybėles, vasaros kepusias ir saulės akinius.

Dėvėkite tinkamus batelius: pasirinkite patogius ir atsparius vandeniui batelius. Vandens sportams skirti batai paprastai turi, kurie užtikrina geresnį sukibimą su baidarės apačia ir užtikrina patogu plaukimą baidare.

Sąrašas ką pravartu turėti plaukiant baidare

  • Atsarginių drabužių komplektas, supakuotas į neperšlampamus maišus;
  • Maudymosi reikmenys;
  • Apsiaustas nuo lietaus, lietpaltis;
  • Priemonės nuo įdegimo (apsauginis kremas, kepurė, saulės akiniai);
  • Priemonės nuo vabzdžių;
  • Pirštinės nuo nuospaudų;
  • Asmeniniai vaistai;
  • Asmeninė vaistinėlė;
  • Maistas ir gėrimai;
  • Degtukai ar žiebtuvėlis;
  • Indai ir įrankiai;
  • Higienos reikmenys.

Svarbu atsiminti, kad jūsų saugumas ir komfortas plaukiant baidare yra svarbiausi. Pasirinkite aprangą, kuri jums tinka ir leidžia judėti laisvai, o taip pat įsitikinkite, kad turite visus būtinus saugos įtaisus ir priemones.

Close Menu