Šlapias kačių maistas-konservai

Šlapias kačių maistas-konservai

Daugelis kačių teikia pirmenybę šlapio maisto skoniui ir tekstūrai. Kačių konservai ar paštetai yra naudingi katėms, turinčioms antsvorio arba sergančioms diabetu, nes jame paprastai yra mažiau kalorijų ir angliavandenių nei sausame ėdale. Šlapias kačių maistas naudingas katėms, linkusioms į apatinių šlapimo takų ligas, vidurių užkietėjimą ir turinčioms antsvorio. Sausas kačių maistas gali būti labai efektyvus būdas aprūpinti kalorijomis plonas kates, kurioms maisto kiekis yra ribojamas.

Šlapias kačių maistas yra žymiai brangesnis, nes juose yra daugiau mėsos., o sausas kačių maistas yra geresnis dėl laikymo ir vartojimo patogumo už daug mažesnę kainą. Sausas maistas ilgiau išlieka šviežias nei šlapias, kurį būtina suvartoti per trumpą laiką. Katėms, kurios valgo tik sausą maistą, reikia duoti daug vandens, ypač jei jos linkusios į šlapimo takų užsikimšimą.

Tiesiog įsitikinkite, kad jūsų pasirinktas kačių maistas ar tai būtų sausas ar šlapias ,turi pakankamai mėsos ir yra pilnai subalansuotas pagal jūsų katės amžių ir gyvenimo tarpsnį.

Nors kai kurios katės ir kačių savininkai teikia pirmenybę kuriai nors vienai ėdalo rūšiai, abiejų derinys taip pat gali būti idealus variantas jūsų katei.

Kaip dažnai šerti katę šlapiu maistu?

Šlapiu maistu katę galite šerti kasdien. Jei jums kyla klausimas kiek šlapio maisto reikia duoti katei-perskaitykite rekomendacijas ant konservų skardinės arba pasitarkite su veterinarijos gydytoju dėl maitinimo rekomendacijų. Paprastai vidutinio dydžio suaugusiai katei (šeriant tik šlapiu ėdalu) kasdien galima duoti iki 100 g šlapio ėdalo 2-4 kg kūno svoriui.

Jei jūsų katė atsisako šlapio maisto, nes nuo jo serga, neskubėkite pereiti prie sauso ėdalo. Išsiaiškinkite, kas sukelia pilvo sutrikimą, ir tik tada jei reikia, pereikite prie sauso kačių maisto.

Štai keletas dažniausiai pasitaikančių susirgimo priežasčių:

Žemos kokybės mėsa. Katės turi puikų uoslę, todėl pasenusi ir nekokybiška mėsa joms netiks. Jei jūsų katė valgydama dažnai riečiasi arba elgiasi keistai, pereikite prie produktų, pagamintų iš šviežios nesmulkintos mėsos.

Didelis riebalų kiekis. Riebalai pagerina maisto skonį, tačiau per didelis kiekis gali sukelti viduriavimą ir vėmimą. Kiaušiniai, aliejus, pienas ar kiti pieno produktai taip pat gali padaryti maistą skanesnį, tačiau sukelti virškinimo trakto problemų.

Per daug užpildų. Šlapiame maiste taip pat gali būti užpildų, pvz., stambių grūdų, ląstelienos ir daržovių, kad kompensuotų mažą mėsos kiekį. Tokie produktai yra prastai virškinami ir blogo skonio, todėl katės praranda apetitą.

Stiprūs priedai. Daugelis gamintojų prideda dirbtinių skonio stipriklių ir cheminių konservantų, kad pagerintų šlapio maisto skonį ir galiojimo laiką, tačiau šie priedai gali sudirginti kačių virškinimo sistemą ar net sukelti alerginę reakciją.

Kaip išsirinkti gerus kačių konservus?

Renkantis šlapią kačių maistą, atkreipkite dėmesį į baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį jame. Žemiau esančioje lentelėje pateikiamas optimalus šių maistinių medžiagų santykis:

Maistinė medžiaga

Kiekis

Baltymas             

daugiau nei 50 proc.

Riebalai

iki 20 proc.

Angliavandeniai

Mažiau nei 3 proc.

Tiek lauko, tiek kambarinės katės geriausiai reaguoja į begrūdį, daug baltymų ir neriebų šlapią maistą, pagamintą iš gerai virškinamos mėsos.

Norint įvertinti bet kokį kačių maistą – pasitikrinkite pirmąjį jo ingredientą. Kačių maisto ingredientai paprastai pateikiami pagal jų svorį, o pirmasis komponentas dažnai nurodo pirminį baltymų šaltinį. Venkite produktų su augaliniais baltymais, mėsos produktais ir vištienos ar žuvies miltais sudedamųjų dalių sąrašo viršuje.

Jei ieškote visaverčio ir subalansuoto konservuoto kačių maisto, kuris puikiai patenkintų jūsų kačių mitybos poreikius, keletas pasirinkimo pasiūlymų:

Geriausias: „SOLO Cervo“ , „SOLO Anatre“, „SOLO Vitello“ kačių konservai.

Pigiausias : „CALIBRA Life“ konservuotas kačių maistas.

Geriausiai tinka kambarinėms katėms: „Specific FIW Digestive“ konservuotas kačių maistas.

Geriausias svorio metimui: „Hill's Science Diet Perfect Weight“.

Visus konservus rasite apsilankę el.parduotuvėje www.petirvet.lt

Close Menu