Lauko baldai - kaip išsirinkti?

Lauko baldai


Jei turite terasą, pavėsinę ar didelį sodą greičiausiai neišsiversite be lauko baldų. Lauko baldai ne tik skirti sėdėjimui, poilsiui, valgymui, bet atlieka ir dizaino ir aplinkos pagražinimo funkciją. Todėl reikalinga, kad lauko baldai būtų išvaizdūs, gražūs.

Šiuo metu lauko baldų asortimentas yra labai gausus ir išsirinkti tikrai nebus lengva Todėl, kad būtų mažiau problemų ir galvos skausmo mes pateiksime keletą patarimų, kurie supaprastins pasirinkimo procesą. Lauko baldai būna pagaminti iš įvairių medžiagų, todėl svarbiausia atkreipto dėmesį į tai iš kokios medžiagos pagaminti tie baldai. Mes šiame straipsnyje aptarsime keletą lauko baldų rūšių, kurie yra ilgaamžiai ir ilgai tarnaujantys.

Metaliniai lauko baldai

Itin išvaizdžiai atrodo metaliniai lauko baldai. Jie dažniausiai būna pagaminti kalvio, rankų darbo. Tokius lauko baldus renkasi tie, kas mėgsta išskirtinumą, nori sukurti unikalų stilių ir dizainą. Nors tai ir klasikiniai baldai, tačiau kiekvienas rankų darbo gaminys atrodo unikaliai ir nepakartojamai. Dar vienas šių baldų privalumas, kad jie yra ilgaamžiai. Jie tarnaus ilgai, jų neįveiks nei šaltis nei saulė. Kaip žinome, rankų darbo gaminiai yra brangoki, tačiau investicija į šiuos baldus atsipirks, nes jie tarnaus jums daug metų. O ir priežiūros ypatingos jie nereikalauja. Juos tereikalinga kartas nuo karto pašveisti ir perdažyti. Tokius lauko baldus reikalinga saugoti nuo rūdžių. Nes būtent rūdys yra pagrindinis šių baldų priešas. Tačiau šiuo metu parduotuvėse gausi prekių, kurios padės kovoti su rūdimis, todėl ši problema neturėtų jus kankinti.

Akmeniniai lauko baldai

Šios rūšies lauko baldai yra masyvūs, sunkesnių formų. Jie itin gražiai dera didesnėje erdvėje. Jei jūsų sodas ar kiemas yra nedideli, tuomet vertėtų rinktis kitokios rūšies baldus. Nes akmeninių lauko baldų masyvumas užgoš visą jūsų sodo grožį. Jie turėtų būti pastatyti didesniu atstumu vienas nuo kito. Akmuo yra tokia medžiaga, iš kurios sunku išgauti subtilias, lenktas formas. Vienas iš didžiausių šių lauko baldų privalumų, kad jie tarnaus labai ilgus metus, galbūt net visą gyvenimą. Jie nebijo drėgmės, šalčio, nerūdija. Vasarą juos įšildo saulė, todėl ir sėdėti ant jų yra vienas malonumas. Tačiau šaltesniu metų laiku, sėdėti ant jų gana šalta.

Taigi norėdami ilgaamžių lauko baldų pasirinkite sau artimiausius ir gražiausius. Tuos kurie papauoš jūsų aplinką.

Close Menu