Ar mano augintiniui reikalinga transportavimo dėžė?

Ar mano augintiniui reikalinga transportavimo dėžė?
Transportavimo dėžė ar nešyklė yra naudingi įvairiais atvejais. Kelioninis boksas šunų šeimininkams dalyvaujantiems parodose ir dažnai keliaujantiems su savo augintiniais tai yra nepamainomas atributas. Daugelis augintinių savininkų šias dėžes naudoja, lavinti gyvūno elgesį. Jautriems augintiniams, kurie būna ilgesnį laiką vieni namuose, ši dėžė gali pasitarnauti kaip erdvė, kurioje jie gali atsipalaiduoti ir nusiraminti.

Pas mus dar didžioji dalis naminių gyvūnėlių savininkų mano kad augintinio laikymas „dėžėje“ yra netinkamas būdas ir tai labiau kaip bausmė gyvūnui.Tačiau ši nuomonė yra klaidinga, nes tvirta ir patikima transportavimo dėžė palengvina ne tik ilgas atostogų keliones, bet ir jūsų dažnas išvykas su pūkuotu bičiuliu pas kirpėją ar veterinarą. Jei ilgos kelionės metu laikysite savo augintinį transportavimo dėžėje, tiek jūs, tiek augintinis bus geriau apsaugotas nuo bet kokių galimų trikdžių kelionės metu.

Kaip išsirinkti tinkamą transportavimo dėžę?

Geriausia transportavimo dėžė ar nešyklė yra tokia, kuri atitinka tiek jūsų, tiek jūsų augintinių poreikius ir gyvenimo būdą.

Nors transportavimui galima naudoti tiek medžiagines nešykles tiek metalines ar plastikine dėžes, prieš pasirenkant vieną ar kitą, svarbu pagalvoti, kam dar galėsite panaudoi šį gaminį.

Medžiaginės nešyklės labiau tinka mažiems augintiniams iki 10 kg. Jei dažnai keliaujate su mažu augintiniu ir mėgstate universalumą, medžiaginė nešyklė bus puikus pasirinkimas, ji yra patogi ir kainuoja mažai. Bet jei turite kelis naminius gyvūnus ar patogu bus juos gabenti ant savo pečių?

Metalinis -vielinis narvas geras pasirinkimas tiems šeimininkams, kurie nenori pirkti naujų dėžių didelių veislių šuniukams augant arba jie mažai keliauja su savo augintiniais. Vielinių narvų minusai -jie pakankamai dideli ir sunkūs, sudėtinga priderinti automobilio bagažinėms bei jie neatitinka oro linijų bagažo reikalavimų.

Transportavimo dėžė iš kieto plastiko šiuo metu yra pačios populiariausios tarp augintinių šeiminkų. Šių dėžių privalumas yra tai, kad jos yra daug lengvesnės nei vielinės ir žymiai pigesnės. Įsigyti tokias dėžes naudinga ir rekomenduotina, jei esate linkę keliauti su savo augintiniais nesvarbu ar automobiliu ar lėktuvu. Rinkitės tokią transportavimo dėžę, kuri būtų pakankamai didelė- joje jūsų augintinis galėtų joje patogiai stovėti, apsisukti ir atsigulti, bei turėtų daugybę ventiliacijos angų.

Transportavimo dėžės Gulliver (italų gamintojo Stefanplast) yra labai erdvios ir stabilios. Šonuose turi pakankamą kiekį ventiliacijos angų bei žiūrėjimo langų, kurie pagaminti iš grotelių, kad augintinis nesusižeistų. Šių transportavimo dėžių dizainas leidžia lengvai pridėti įvairių priedų į vidų-neslystantį kilimėlį, ėdalo ir vandens dubenėlius, kas yra būtina ilgesnės kelionės metu. Kiekvienoje Gulliver dėžeje galima sumontuoti ratukus kas dar labiau palengvina augintinių transportavimą. Be to visos Gulliver transportavimo dėžės sukurtos atsižvelgiant į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) apibrėžtas gaires bagažo taisyklėms ir kitoms rekomendacijoms.

Kaip paruošti augintinį keliauti transportavimo dėžėje?

Jei niekada anksčiau nelaikėte savo šuns ar katės dėžėje, prieš kelionę turėsite rasti šiek tiek kantrybės ir išmokyti savo augintinį jaustis joje ramiai ir saugiai. Kai kurie augintiniai greitai ir lengvai priima dėžę, bet jautresniems reikės šiek tiek laiko, kad pripažintų, jog erdvė dėžėje jam yra saugi.

Padėkite transportavimo dėžę namuose toje vietoje, kur su šeima reguliariai leidžiate laiką. Į vidų įdėkite minkštą kilimėlį ar antklodę. Pasiūlykite savo augintiniui gardžių skanėstų dėžėje. Pradėkite nuo atidarytų durų. Kai jie pradeda lengvai įlipti ir išlipti iš dėžės, pabandykite uždaryti dėžės dureles valgio metu. Palaipsniui ilginkite laiką, kurį gyvūnas būna dėžėje. Šunims reikia duoti pertrauką nuo dėžės treniruotėms kas tris valandas.

Elektroninėje parduotuvėje www.petirvet.lt rasite visą transportavimo dėžių Gulliver asortimentą, todėl galėsite pasirinkti geriausią pagal savo augintinio dydį ir svorį. Guliver1- 2 -3 dydžiai mažiems šunims ir katėms; Guliver Plus 4- 5 vidutinio dydžio šunims, Gulliver Plus 6 ir 7 tiks labai dideliems šunims net iki 80 kg. Transportavimo dėžėje Gulliver Touring panaudojus skiriamąją plokštę galės kaliauti net ir keli jūsų augintiniai.

Kad ir kur keliausite su savo pūkuotu augintiniu, nesvarbu ar automobiliu ar skrisite lėktuvu atminkite, kad tvirtoje ir patikimoje transportavimo dėžėje jūsų ir jo kelionė visada bus saugi!

Close Menu