Kaip namuose sukurti senovinį stilių?

Naudoti odiniai baldai


Senovės romėnai mėgo erdvę ir paprastumą. Ši filosofija taip gerai atitinka šiuolaikinio dizaino estetiką. Šiuolaikinė senovė yra viena iš šviežiausių interjero dizaino tendencijų. Norint sukurti unikalų interjerą, papildyta senovinėmis dekoracijomis, reikėtų atsižvelgti į pagrindinius aspektus, kuriuos mes paminėsime šiame straipsnyje.

Baldų konstrukcijas

Baldai senovės Graikijoje daugiausia buvo gaminami iš medžio. Senovės Romoje jie kartais derindavo medieną su kitomis medžiagomis. Bronza, sidabras, auksas ar marmuras būtų įtraukti į jų baldų konstrukciją, tokias kaip naudoti odiniai baldai.

Prieš du tūkstančius metų visa namų apdaila ir baldai buvo pagaminti iš natūralių medžiagų. Juose buvo medis, akmuo, terakota, marmuras ir oda. Norėdami prabangos, metalo, pavyzdžiui, bronzos, sidabro ir aukso. Derindami senus ir naujus elementus savo erdvėje galite pridėti tikrai žavių efektų.

Šiurkšti akmens siena su lygiomis, šiuolaikiškomis grindimis. Tamsus medinis stalas su sena išvaizda šviesiame, moderniame valgomajame. Arba namų priedai, kuriuose nurodoma senovė, rodomi naujose plaukiojančiose lentynose. O apšvietimas, skirtas sutelkti dėmesį į šias savybes, jas dar labiau paryškins.

Geometriniai ir pasikartojantys modeliai

Geometriniai ir pasikartojantys modeliai daugiausia buvo graikų ir romėnų dizaino.

Pagalvėlės su geometriniu dizainu (tokios kaip šios Sian Elin) yra puikus būdas pasidžiaugti paprasta sofa.

Nors plytelėmis išklotos mozaikinės grindys ar kilimai su pakartotiniais raštais primena senovės Romos vilų prabangą.

Spalvų schemos

Senovės Romoje spalvų schemą sudarė žemiški pigmentai: terakota, cinobras, vermilionas, ryškiai geltona ir kobalto mėlyna. Mėlyna spalva taip pat buvo vyraujanti senovės Egipto spalva nuo lapis lazuli iki turkio. Taip pat žalia ir auksinė.

Kodėl nepasiruošus drąsiai dažyti sienų blokus, kad būtų sukurtas tapetų efektas? Ir jei jaučiatės tikrai kūrybingi, galite net pabandyti piešti kai kuriose klasikinėse skiltyse.

Arba, norėdami subtilesnės išvaizdos, naudokite šios paletės spalvų pasirinkimą savo namų aksesuarams.

Šiuolaikinė senovė yra viena iš šviežiausių interjero dizaino tendencijų

Puikus stilius, suteikiantis jūsų namams unikalią asmenybę; jis prideda gilumo ir įdomumo sluoksnių šiuolaikiniam interjerui.

Šios išvaizdos raktas yra paprastumas. Pasirinkite vieną ar du elementus, kuriuos norite įvesti į kambarį. Ir sukurti pusiausvyrą tarp senovės ir šiuolaikinio. Poveikis neturi būti pernelyg tobulas.

Dramatiškumo efektas

Antikos laikais įvairių formų ir dydžių terakotos indeliai, puodai ir amforos atliko įvairias funkcijas. Jų naudojimas apėmė vyno, alyvuogių aliejaus, kvepalų laikymą kaip sodinukus ir dekoravimui.

Sukurkite dramatišką efektą, kartu grupėje rodydami keletą didelių terakotos sodinukų ar stiklainių.

Apibendrinant

Kas jums patinka šiuolaikinės senovės išvaizdoje? Kaip galėtumėte jį pridėti prie savo namų?

Šaltinis: baldaiska.lt

Close Menu