Kaip išsirinkti kokybišką fotodrobę?

Kaip išsirinkti kokybišką fotodrobę?


Norite, kad Jūsų namai atrodytų ypatingai? Tam tikslui, puikiai tinka nuotrauka ant drobės – tai ne tik gražūs prisiminimai, bet ir stilingas namų dekoras!

Jūs turite idėją? Fotodrobei tinka viskas, kas pakelia nuotaiką ir įkvėpia visai dienai:

  • Galbūt tai pirmo pasimatymo įamžintas momentas arba Jūsų, tėvų arba senelių vestuvinė nuotrauka?
  • Vaiko pirma šypsena, pirmas žingsnis ar pirma diena mokykloje. O gal jis gauna diplomą?
  • Draugai , su kuriais matėte “visko” ;)
  • Atostogų įspūdžiai – įamžinti nuotraukose nepakartojami saulėledžiai, neužkariauti kalnai, nesibaigianti jūra ar kaimas “pas močiutę” .
  • Pažanagi 12 spalvų spaudos technologija. Būtent tokia technologija ir užtikrina fotodrobės detalumą, realistiškumą, visų atspalvių bei šešėlių perteikimą. Dažniausiai spaudoje naudojamos tik 4 pagrindinės spalvos: juoda, mėlyna, geltona ir rausvai raudona, o visos kitos spalvos ir atspalviai gaunami maišant originalius variantus. Toks būdas netinkamas spausdinti drobes namų interjerui, kur svarbios visos net ir ypatingai mažos detales bei spalvų perėjimai. Detalėms, vaizdo kokybei ir ryškumui reikia daugiau pagalbinių spalvų (spausdintuvuose, skirtuose vaizdui ant drobės spausdinti turi būti 9-12 spalvos).
  • Dažai – turi būti ekologiški, bekvapiai, atsparūs vandeniui bei ilgaamžiai. Spaudos darbams, kurie naudojami interjere labiausiai tinka pigmentiniai dažai (kai kurie tokių dažų gamintojai suteikia net 100 metų garantiją nuo išblukimo!). Internete dažnai galima pamatyti, kad paveikslui ant drobės naudojami ecosolventiniai dažai, tačiau jie netinka, kadangi vaizdas būna žemos detalizacijos (išsiliejęs kontūras), turi specifinį kvapą ir nėra visiškai saugūs sveikatai (nerekomenduojama kabinti, kur praleidžiama daug laiko, vaiko kambaryje ar miegamajame). Spauda tokiais dažais dėl savo pigumo ir atsparumo labiau tinka išoriniam naudojimui.
  • Drobė – naudojama medžiaga turi būti aukščiausios kokybės ir labai tvirta. Gali būti natūrali ar sintetinė. Natūrali atrodo prabangiau, tačiau nėra atspari drėgmei, be to sugeria kvapus bei nėra tinkama alergiškiems žmonėms. Tuo tarpu aukštos kokybės sintetinė drobė turi audinio faktūrą, nesugeria jokių kvapų, ją lengva valyti nuo dulkių ir yra ilgaamžė.
  • Porėmiai – reikalingi tam, kad apsaugotų paveikslą nuo deformacijos, o didesnėms drobėms papildomai dar naudojami kampuose skersiniai. Tokį paveikslą galima iš karto kabinti ant sienos, jis atrodo gražiai ir tvarkingai, nereikia pirkti papildomo rėmo. Tai sutaupo nemažai pinigų.
  • pagal poreikį nuotraukoms atliekamos korekcijos, kurios gali padaryti fotodrobę sodresnę, spalvingesnę, pašalinti defektus, pasendinti arba atnaujinti, priderinti prie interjero, pakeisti spalvas arba kitaip padailinti.

Tačiau, ar įmanoma padaryti, kad nuotrauka atspausdinta ant drobės, atrodytų lygiai taip pat, kaip Jūsų fotoaparate ar telefone? Nuo ko tai priklauso? Gal teko girdėti blogų atsiliepimų iš draugų ar pažįstamų? Pavyzdžiui, veidas atrodo netikroviškai, vaizdas “išsiliejęs”, gamtos grožis visiškai neperteiktas atspalvių pagalba arba paveikslas išbluko po metų ar dvejų?

Kokybiškos fotodrobės gamybą įtakoja 5 svarbiausi veiksniai:

Jeigu Jums kilo klausimų ar pageidavimų, kreipkites į mus. Komanda Ant drobės, turinti ilgametę patirtį, visada pasiruošusi Jums padėti.

Kurkime šeimos istoriją ir gerą nuotaiką kartu greitai ir paprastai!

Close Menu