Specialistai pataria, kaip prižiūrėti nuotekų valymo įrenginius

Specialistai pataria, kaip prižiūrėti nuotekų valymo įrenginius


Pagaliau įsigijote ir įsirengėte nuotekų valymo įrenginį, tačiau dabar norite, kad įranga tarnautų ilgą laiką. Kad taip ir būtų, labai svarbu tinkamai ją prižiūrėti. Įrangos priežiūra nėra sudėtinga, tačiau svarbu žinoti, kaip tai padaryti, į ką atkreipti dėmesį. „Vandenvala“ ekspertai patars, kaip tinkamai prižiūrėti nuotekų valymo įrenginius ir kokių klaidų nedaryti.

Tinkama priežiūra padės sutaupyti pinigų ir laiko

Specialistai teigia, kad nuotekų valymo įrenginių priežiūra nėra labai sudėtinga. Klientai visada gauna techninius pasus ir priežiūros instrukcijas, todėl visada patariama perskaityti visą šią informaciją. Instrukcijos, aprašomos techniniame pase nurodo, kaip tinkamai prižiūrėti įrangą. Svarbu reguliariai pasiklausyti orapūtės, apžiūrėti mechanines groteles nuo nešvarumų, o taip pat atkreipti dėmesį, ar nėra nemalonių kvapų. Kartą ar du per metus paskambinkite įrenginių aptarnavimo tarnybai, kuri pasirūpins perteklinio dumblo pašalinimu, mechaninių grotelių išvalymu ir patikrins, ar neužblokuoti vamzdžiai. Neprižiūrima nuotekų valymo įranga gali sukelti problemų ir pradėti skleisti nemalonų kvapą, tokiu atveju teks kreiptis į specialistus, o išlaidos jau gali būti kur kas didesnės.

Renkantis nuotekų valymo įrangą, turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, ar įmonė turi pakankamai patirties ir ar galės tinkamai pasirūpinti reguliaria jūsų įrangos priežiūra, o taip pat ar galės suteikti pagalbą iškilus įrangos problemoms. Daugelis žmonių vis dar renkasi pigią valymo įrangą, tačiau net geriausi valymo įrenginių aptarnavimo specialistai negali garantuoti normalaus jų veikimo, nes patys produktai yra prastos kokybės.

Kokios yra pagrindinės klaidos?

Ekspertai atkreipė dėmesį į tai, kad nuotekų valymo įrenginių priežiūros klaidų tikrai pasitaiko. Kaip jų išvengti?

Viena pagrindinių klaidų gali būti per silpno nuotekų valymo įrenginio pasirinkimas. Kai pajėgumų nepakanka, ne visos buitinės nuotekos spėjamos perdirbti į švarų vandenį. Svarbu yra pasirinkti patikimą įmonę su puikia profesionalų komanda, jie tikrai parinks tinkamą įrangą, atitinkančią jūsų gyvenimo tempą ir stilių.

Ekspertai taip pat teigia, kad nors paleidimo metu būna pripilamas tinkamas bakterijų kiekis ir tinkamai sureguliuota nuotekų valymo įranga, žmonės dažnai bando patys ją sureguliuoti, o neturėdami žinių, tai padaro neteisingai. Kai kuriais atvejais valymo įrenginiai būna eksploatuojami daugiau nei vienerius, dvejus ar net trejus metus be jokios priežiūros. Pasiekus maksimalų dumblo kiekį, įrenginys nutraukia įprastą darbą. Bet kokiu atveju, jei turite klausimų, rekomenduojame paskambinti į tarnybą ir pasiteirauti.

Nors įrenginys nereikalauja daug laiko ar priežiūros, bet jeigu norite jam skirti dar mažiau laiko, labai naudinga pasirašyti sutartį su profesionalia nuotekų valymo įmone. Įmonė savo sistemoje matys, kada reikės teikti paslaugas ir tai primins klientams. Svarbu, kad įrenginį prižiūrėtų profesionali įmonė, suprantanti jo darbą. Bet yra žmonių, kurie skambina į nespecializuotoms įmonėms, kurios neturi patirties ir nežino, kaip teisingai ir saugiai atlikti darbus, o valymo įrangą jie dažnai sugadina nepataisomai.

Labai dažna žmonių klaida yra neteisingas šiukšlių išmetimas. Turėtumėte atkreipti dėmesį į šią problemą ir pakeisti savo gyvenimo įpročius. Jei turite nuotekų valymo įrenginį, išmokite į tualetą nemesti higienos priemonių ir neleiskite maisto likučių (lukštų, sėklų ir kt.) dalykų, kurie greitai nesuyra į kriauklę. Visas šiukšles reikia išmesti į specialų konteinerį.

Ekspertai gali reguliariai prižiūrėti įrangą

Specialistai sako, kad įmanoma garai įrenginius prižiūrėti ir patiems, tačiau jie perspėjo, kad šis darbas reikalauja ne tik laiko ir pastangų, bet ir nėra pats maloniausias darbas, nes kanalizacija į įrenginį ateina iš viso namo. Neretai patys gyventojai sugadina mechanines įrangos dalis, netinkamai nusiurbdami perteklinį dumblą.

Vandenvalos ekspertų teigimu, reguliari įrenginio priežiūra turėtų būti patikėta specialistams. Skirkite 10 minučių 1-2 kartus per mėnesį, norėdami patikrinti įrenginio veikimą, tačiau dėl rimtos priežiūros geriau kreiptis į profesionalią nuotekų valymo įrenginių priežiūros įmonę.

Ekspertai pabrėžia, kad žmonės dažniausiai renkasi pigesnes įrangos valymo įmones, tačiau tada toks pasirinkimas ilgainiui gali pareikalauti kur kas didesnių išlaidų. Pavyzdžiui, siurbiant perteklinį dumblą, kanalizacijos sunkvežimiai, nežinodami, kaip tinkamai tai padaryti, gali net sulaužyti įrenginius. Tokie atvejai nėra reti. Kitos įmonės skubiai nusiurbia dumblo perteklių ir net netikrina orapūtės ar erilftų darbo, oro tiekimo ir nepažiūri ar neužblokuoti vamzdžiai. Neatsakingos paslaugos, o dažnai net ir žala įrangai, gyventojams atneša dar didesnes išlaidas. Turėtumėte pasirinkti patikimą ir profesionalią įmonę, kuri užsiima tik valymo įrenginių priežiūra.

Ekspertų priežiūra reikalinga ne tik dėl įrangos, naudojamų įrankių ir medžiagų specifikos žinojimo, bet ir dėl aplinkosaugininkų. Aplinkosaugininkams atvykus patikrinti, turite pateikti įrenginio aptarnavimo aktą ir paslaugų bendrovės išrašytą sąskaitą faktūrą. Sutartyje ir sąskaitoje turi būti nurodyta, kad išsiurbtą dumblą įmonė pašalino ir utilizavo turėdama tam atitinkamą leidimą. Naudodamiesi profesionalia priežiūra, aplinkosaugininkams nesunkiai įrodysite, kad neteršiate gamtos.



Close Menu