Į kokias lauko kameros charakteristikas svarbiausia atkreipti dėmesį?

Lauko kameros


Diegiant apsaugos sistemą namams ar verslui kylą daugybė klausimų: kokią sistemą rinktis, kiek į ją investuoti ir ar pavyks ją įsirengti pačiam. Daugiausia klausimų kylą dėl lauko kameros diegimo, mat skirtingų charakteristikų gausoje sunku susigaudyti. Šiame straipsnyje trumpai aptarsime svarbiausias apsaugos kamerų charakteristikas į kurias reikia atkreipti didžiausią dėmesį rengiantis vaizdo stebėjimo sistemą namuose ar kitose vietose.

Lauko kameros raiška

Raiška arba rezoliucija yra vienas svarbiausių ir turbūt pagrindinis lauko kameros elementas. Šiais laikais egzistuoja daugybė skirtingų stebėjimo kamerų su 1 MP ar net 12 MP raiška. Žinoma, nėra reikalo kiekviename namo kampe statyti aukštos 12 MP raiškos kamerų. Diegiant vaizdo stebėjimo sistemą svarbu įvertinti atstumus, kuriuos filmuos lauko kamera. Pvz.: stebint verandą, kurios ilgis vis keli metrai aukštai vaizdo kokybei išgauti užtenka vos 2MP. Norint vykdyti stebėjimą didesniu atstumu iki kiemo valdų pabaigos, tvoros 20 m. atstumu visiškai užtenka ir 5 MP kameros. 5 MP lauko kameros dažniausiai leidžia matyti automobilio valstybinius numerius 16-18 m. atstumu dienos metu. Na, o prireikus matyti 20 m. ir daugiau vertėtų apsvarstyti galimybę diegti 8 MP ar didesnės raiškos lauko kameras. Jos leis matyti dar toliau, o norint išgauti didžiausią detalumą siaurame plote geriausias sprendimas diegti 5 MP lauko kamerą su priartinimo (zoom) funkcija. Šiuolaikinės lauko stebėjimo kameros gali artinti iki 5-36 kartų, o tai leidžia matyti detalų vaizdą net kelių šimtų metrų atstumu.

Lauko kameros atsparumo klasė

Kitas svarbus aspektas be kurio lauko kamera negali būti traktuojama, kaip lauke tinkama veikti kamera yra atsparumo klasė. Atsparumo klasė žymima simboliu ,,IP“ ir dviem skaičiais po jo. Pirmasis skaičius 0-6 nurodo kameros atsparumą dulkėms nuo visiškai neatsparios dulkėms (0) iki pilnos apsaugos nuo dulkių (6). Antras skaičius rodo atsparumą vandeniui, kuris nuo atsparumo lygio svyruoja nuo 0 iki 8. Renkantis lauko kamerą pirmasis IP standarto skaičius privalo būti 6, o antrasis 5 arba daugiau. Pasirinkus tokią kamerą ji tarnaus ilgai. Ji bus visiškai atspari dulkėms ir lietaus vandeniui. Tai yra pagrindinės ir svarbiausios charakteristikos renkantis lauko kamerą. Tikimės jų aprašymas padės jums išsirinkti tinkamiausią vaizdo stebėjimo kameros variantą turto apsaugai. Nepamirškite, jei kylą klausimų dėl vaizdo stebėjimo kameros pasirinkimo visada galite kreiptis į specialistus, kurie prekiauja lauko ar kitomis stebėjimo kameromis. Jie visada padės. Juk mūsų saugumas svarbiausia.



Close Menu