Interneto vystimosi istorija

Interneto vystimosi istorija


Niekada net nesvajojau ir net neįsivaizdavau, kad kažkada gyvensiu tokiais laikais, kai internetas bus toks galingas ir patikimas gyvenimo pagalbininkas.

Kai buvau jaunas, mano kompiuteriai, kuriuos aš mačiau informatikos kabinete, buvo žaliai balti, tai yra, monitorius vaizdavo tik žalią spalvą, ir žinote ką, man to visai pakako. Svarbiausia buvo, kad jame buvo keletas žaidimų, kurie su kiekvienais metais vis tobulėjo, gražėjo, ir sunkėjo. Jau tada man tai buvo nesuvokiamas ir įstabus dalykas, kad kompiuteryje yra toks reikalas, kaip žaidimas. Einant metams, kompiuteriai tapo galingesni, atsirado spalvoti monitoriai ir galingos vaizdo kortos, kurios leido kompiuteriais susidomėti vis didesniam žmonių kiekiui.

Ir štai išaušo ta diena, kai pirmą kartą aš susipažinau su juo- internetu. Tai buvo kažkas neįtikėtino ir nepaprasto, kad pasijungus per modemą buvo galima realiu laiku susirašinėti su žmogumi esančiu kitame pasaulio krašte. Ta naujovė, taip greitai išplito po pasaulį, kad atsirado pokalbių programos, tokios, kaip mirc, prie kurių žmonės tūnodavo nuo ryto iki vakaro, ne paslaptis, kad ir pats buvau lygiai taip pat įtrauktas į tą užburiantį mirc pasaulį.

Laikas bėgo, technologijos ėjo į priekį, ir tokios pokalbių svetainės tapo užmirštos, atsirado naujos kartos pažintys, kaip Facebook bei kitokio tipo svetainės. Niekada nesusimąsčiau, kaip tos svetainės išpopuliarėjo, kaip jos tapo tokios galingos, bet tik po daug laiko suprantu, kad ir tada, ankstyvaisiais SEO gyvavimo metais, jau vyko internetinių svetainių SEO optimizacija, kas leido žmonės greičiau ir tiksliau rasti ieškomų paslaugų ar svetainių paieškų sistemų pateikiamuose rezultatuose. Jau tada žmonės buvo suinteresuoti, kad įvedus žodį į paieškos sistemą, gautų tinkamą ir naudingą seo optimizuotą paieškos atsakymą.

Tik tada, kai žmonės gauna iš paieškų sistemų reikiamą atsakymą, randa būtent tas svetaines, kurių ir tikėjosi, tik tada galime sakyti, kad turinys internete vartotojui pagal seo yra optimizuotas ir paruoštas.

Tvarkingas tinklapis su puikiai įgyvendintomis seo optimizavimo paslaugomis ir panaudojus SEO taisykles bus rodomas pirmame paieškos sistemos puslapio pirmoje eilutėje, o tinklapis, kuriame niekada nebuvo naudota seo optimizavimas, ir tinklapis, kuris yra nedraugiškas paieškų sistemų rekomendacijoms ir vartotojo sąsajai, bus kokiame dešimtame ar net dvidešimtame paieškų sistemų rezultatų puslapyje.

Close Menu