Slaugos lovos nuoma - Ką verta žinoti nuomojant?

Slaugos lova


Pirkti ar nuomotis slaugos lovą?

Slaugyti gulintį žmogų reikia laiko ir priežiūros. Didžiąją laiko dalį lovoje praleidžiančiam pacientui viena svarbiausių įrangos yra tinkamai parinkta slaugos lova. Jei jums reikia reabilitacijos lovos, turite dvi galimybes: išsinuomoti arba įsigyti. Siūlome į ką atsižvelgti priimant sprendimus.

Pirmiausia atsakykite sau į 3 pagrindinius klausimus:

  • Ar ligonis turi galimybę pasveikti per kelis mėnesius?
  • kiek metų žmogui mes ieškome slaugos lovos?
  • kokius finansinius resursus galime skirti sergančio žmogaus slaugos lovai?

Jei liga laikina (pvz., imobilizacija po operacijos), o gulintysis turi galimybę grįžti į savarankiškumą ir formą, tikrai geriau išsinuomoti slaugos lovą . Sutaupysite pinigų ir negalvosite apie buto remontą visam laikui. Patikimos įmonės nemokamai aptarnaus ir konsultuos visą nuomos laikotarpį. Kartais liga būna laikina, tačiau dėl žmogaus, kuriam ieškome sprendimo, amžiaus turėtume rinktis specializuotą lovą. Tai užtikrins saugumą ir komfortą, o tai ypač vertiname, kai mažėja mūsų efektyvumas.

Esant tokiai situacijai, patariame įsigyti lovą ir integruoti ją į savo buto dekorą. Prieš pirkdami galite nuspręsti išsinuomoti ir išsiaiškinti, ar jis atitinka jūsų poreikius. Verta pasinaudoti įmonės pasiūlymu, kuris suteikia galimybę išsinuomoti su galimybe įsigyti įrangą. Taip sutaupysite daug mokėjimų. Nepriklausomai nuo to, kiek liga tęsis, turime atsižvelgti į tinkamos lovos pasirinkimą, o tai reiškia, kad tai ne visada bus pigiausias sprendimas. Be to, reikia apsvarstyti čiužinio įsigijimą, kuris yra labai svarbus renkantis lovą pacientui. Todėl finansiniai ištekliai yra svarbus sprendimų priėmimo elementas. Nacionalinė ligonių kasa slaugos lovos pirkimo nedotuoja.

Kaip išsirinkti tinkamą lovą gulinčiam pacientui?

Kiekvienas slaugytojas žino, kaip svarbu pacientui pakeisti padėtį. Tai ne tik paciento komforto reikalas, bet ir prevencija pragulų susidarymui bei skausmingam kojų tinimui. Tai taip pat labai svarbu, kai kalbama apie gulinčio paciento higieną ar keičiant patalynę. Naudojant standartines namų lovas, ši veikla labai apkrauna slaugytojo stuburą ir sukelia traumų, todėl geriausia išeitis slaugos lovos nuoma.

Tinkama lova gulinčiam yra vartotojo ir jo globėjo saugumo ir komforto garantija.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis reabilitacijos lovą? Patarimai žemiau.

1. Atsižvelkite į gulinčiojo ligos tipą ir jo svorį

Norint pasirinkti tinkamą lovą, svarbiausia yra ligos tipas. Neįgaliesiems skirtų lovų pasirinkimas rinkoje yra didelis – nuo ekonominės klasės, standartinės iki aukščiausios klasės. Ne visos pažangiausiose lovose esančios funkcijos yra naudingos visiems. Žmogui, kuriam, pavyzdžiui, imobilizuoti klubai, užtenka dvigubos funkcijos lovos. Jei jis serga kraujotakos ar kvėpavimo takų liga, jam turėtų būti įrengta 3-4 funkcijų lova su anti-Trendelenburg padėtimi (naudojama kai kuriais lengvų ligų atvejais), leidžianti pasvirusi.

Jei abejojate, kreipkitės į savo kineziterapeutą arba gydytoją.

Vartotojo svoris taip pat yra svarbus veiksnys. Standartiškai lovos pritaikytos iki 165 kg apkrovai. Todėl sunkesni žmonės turėtų įsigyti specialias, XXL dydžio lovas, kurių keliamoji galia iki 240 kg.

2. Patikrinkite vartotojo motoriką ir galimas lovos funkcijas

Svarbu, ar reabilitacinės lovos naudotojas gali judėti, keltis – ir kiek. Daugumoje lovų jau yra sumontuoti trikampiai (atraminiai atramos), todėl galite pakeisti padėtį arba atsistoti. Asmeniui, kuris gali savarankiškai apsispręsti keisti padėtį, rekomenduojame lovas su įmontuota elektrine pavara, valdoma nuotolinio valdymo pulteliu. Jie taip pat yra patogūs globėjui.

Negalima nepastebėti ir saugumo klausimo. Reguliuojami turėklai (šoniniai turėklai) – gulintį žmogų nuo kritimo saugantis elementas, kuris dėl atliekamos funkcijos turi būti patvarus.

Aukščio reguliavimo diapazonas taip pat labai svarbus. Tinkamas nustatymas leidžia lengvai ir saugiai pereiti, pvz., iš vežimėlio į lovą.

Elektrinė valdymo funkcija (reguliuojama galvos atrama ir aukščio reguliavimas) taip pat palengvina atsikėlimą ir išlipimą iš lovos.

Žmonėms, kurie iš dalies nejuda, bet gali stovėti vertikaliai, svarbi medicininės lovos funkcija gali būti atsistojimas. Tam tikru mastu tokias galimybes suteikia lova su anti-Trendelenburg funkcija. Tačiau jei lovą reikia pastatyti vertikaliai, reikėtų rinktis specializuotą lovą su vertikalizavimo funkcija.

3. Nepamirškite apie gulinčiojo slaugytoja

Slaugos lova taip pat yra neįkainojama pagalba slaugytojo darbe. Tai įgalina ir palengvina tinkamą priežiūrą, palengvina stuburą ir sumažina traumų riziką. Todėl rinkdamiesi lovą atsižvelkite į sergantįjį slaugančio žmogaus polinkius. Jei tai „mažas“ žmogus, tikrai pravers visos funkcijos, palengvinančios gulinčiojo pakėlimą, padėties keitimą ir pan.. Slaugant gulintį žmogų, kuo daugiau funkcijų, tuo lengvesnė priežiūra.

4. Pagalvokite apie savo pasirinkimą, jei norite namuose įrengti slaugos lovą

Standartinės ortopedinės lovos yra 110 cm x 220 cm (su korpusu) ir jums reikia tokios vietos namuose. Aukštesniems ir sunkesniems žmonėms galima užsakyti didesnes lovas.

Perkant ar nuomojant lovą neįgaliesiems ilgesniam laikui verta ją integruoti į namo aplinką. Ir čia išvaizda jums gali būti svarbi.

Užtvaros gali būti metalinės arba medinės. Mediniai elementai turi standartines ir aukščiausios kokybės lovas. Jie suteikia lovoms jaukią išvaizdą ir puikiai susilieja su aplinka, kitaip nei metalinės lovos, kurios atrodo labiau „ligoninės“.

Tvarkydami lovą, jei įmanoma, pasirūpinkite prieiga prie jos iš abiejų pusių. Taip pat rekomenduojama, kad jis būtų toliau nuo lango, kad pacientas nepatektų į skersvėjus.

5. Pasirūpinkite tinkamu čiužiniu neįgaliesiems

Nupirkti ar išsinuomoti lovą sergančiam žmogui – vienas dalykas. Gulinčiam žmogui didelę reikšmę turi ir jūsų pasirinktas čiužinys. Rinkitės pagal vartotojo poreikius pritaikytą čiužinį.Mažiau judrūs ir dažniausiai gulintys žmonės rizikuoja susirgti pragulomis. Tokiu atveju geriausia rinktis čiužinį nuo pragulų , kuris užtikrins vartotojo komfortą ir saugumą. Pneumatiniam čiužiniui nuo pragulų įsigyti galite gauti finansavimą iš Nacionalinės ligonių kasos.

Taip pat yra paraloninių čiužinių nuo gulėjimo , kurie puikiai susitvarko su pragulomis ir neturi garsą skleidžiančio siurblio.

Papildomi produktai, tokie kaip spintelė ar naktinis staliukas, taip pat puikiai padeda, pvz., valgant.

Close Menu