Chalatai moterims – ne tik paprastas namų rūbas

Chalatai moterims – ne tik paprastas namų rūbas


Chalatai priskiriami prie apatinių arba miego drabužių, nes jie nešiojami tik namuose ir dažniausiai tuomet, kai aplink nėra pašalinių. Tačiau jeigu chalatai vyrams yra toks eilinis drabužis, kuriam vyrai neskiria daug dėmesio, tai chalatai moterims yra daug svarbesni. Jos chalatą vilkį ne šiaip sau, todėl ir renkasi jį labai atsakingai. Moterų chalatų pasirinkimas yra daug platesnis ir įvairesnis.

Chalatų tipai

Jeigu nežinote, koks chalato tipas Jums geriausiai tiktų, rinkitės pagal tai, kaip ketinate dėvėti chalatą. Pavyzdžiui, jeigu Jums chalatas skirtas daugiau miegui arba dažniau jį vilkite atsikėlusi iki kol nueisite iki vonios, tuomet Jums tiks šilkinis chalatas. O jeigu chalato ieškote vos išėjus iš vonios ar dušo, rinkitės medvilninį chalatą, kuris yra šiltesnis ir lengviau priglunda prie kūno. Be to, tokio tipo chalatai moterims dažnai nešiojami ant pižamų ar naktinių namuose ne tik po miego, bet ir pavyzdžiui savaitgaliais, kai nesinori išlįsti iš miego drabužių.

Namams

Kaip jau minėta, namų dėvėjimui verta rinktis minkštus ir šiltus chalatus, kurie dažniausiai yra siuvami iš medvilnės ar kilpinio audinio. Dažniausiai tokio tipo chalatas bus minkštas ir storas, juo malonu apsigaubti vėsų rudens vakarą arba ką tik išlipus iš vonios ar dušo.

Vyrui

Chalatas nebūtinai turi slėpti kūną, jis gali ir jį atidengti ar bent jau pabrėžti. Moterys labai dažnai savo garderobe turi ne tik įprastus šiltus, bet ir seksualius lengvus chalatus. Dažniausiai tai yra šilkiniai ar kito laisvai krintančio audinio chalatai, kurie puikiai dera vilkėti ant seksualių apatinių. Pavyzdžiui, jeigu Jūsų su vyru laukia romantiškas savaitgalis užmiestyje, seksualus chalatukas tikrai turėtų keliauti kartu. Tai tikrai nustebins ir pamalonins vyrą.

Maudynėms pliaže

Dar vienas chalatų tipas, kuris dažnai pamirštamas, yra pliaže vilkimi chalatai moterims. Tai išskirtinai moterims siuvami chalatai, kurie kartais parduodami arba atskirai, arba kartu su maudymosi kostiumėliu komplekte. Tai dažniausia ilgi ir itin lengvi chalatai. Jei gali būti tik susiaučiami. Renkantis tokį chalatą, skirkite dėmesio medžiagos kokybei. Medžiaga turi būti lengva, greitai džiūstanti. Ji neturi kelti alergijos arba būti sintetinė. Nes tokiu atveju ji gali sudirginti odą. O juk tikrai nesinori, kad vilkint tokį drabužį reikėtų kentėti dėl niežtinčios ar skaudamos odos.

Close Menu