Buto apšvietimo interjero patarimai ir gudrybės

Lubiniai šviestuvai


Stalinės lempos negali būti ignoruojamos, kai šviesa nukreipta į paveikslą, nuotraukų rėmelį ar knygų lentyną, už kurios esanti siena, atrodo, išnyksta ir išnyksta, padidindama erdvę kambaryje. Jei kalbėsime apie nedidelio buto apšvietimo patarimus, jų naudojimas gali būti grynai dekoratyvus, bet taip pat gali suteikti kambariui šviesos. - Judantis apšvietimas padaro kambarį didesnį ir jaukesnį; žemai kabantys pakabukai sukuria ūgio iliuziją; o dėl apšvietimo grupių kambarys atrodo didesnis ir jaukesnis. Lygiai taip pat lubiniai šviestuvai turi tą patį susidomėjimą. Tai negali būti ignoruojama.

Apšvietimai skirtinguose kambariuose

Pagalvokite, ką galėtumėte padaryti kiekviename kambaryje, kur apšvietimas gali paveikti arba padėti jums. 5 patarimas – apsvarstykite galimybę naudoti kambarį Virtuvėms ir pagalbinėms patalpoms reikalingas ryškus bendras apšvietimas, taip pat stalviršių apšvietimas ir paruošimo zonos. Komunalinėms patalpoms ir garažams, pvz., skalbykloms ir darbo vietoms, reikės daug bendro ir įleidžiamo apšvietimo. Jūsų buitinėms patalpoms reikalingas funkcinis apšvietimas, kuris gali būti bėgių apšvietimo ir aukštesnio lygio pakabinamų šviestuvų derinys.

Jūsų kambaryje paprastai yra tam tikras fono, akcento ir užduoties apšvietimo derinys. Jūsų namų apšvietimas turėtų padaryti jūsų erdvę kupiną žavesio, o ne sėdėti šaltame laukimo kambaryje. Idealiu atveju gerai apšviestoje svetainėje turėtų būti keli apšvietimo sluoksniai, kurie apšviestų visus keturis kampus ir sukurtų subalansuotą ir malonią atmosferą. Tinkamas apšvietimas gali sukurti atmosferą, sutaupyti vertingos vietos ir pagerinti tikslinės patalpos (pvz., virtuvės ir vonios kambario) funkciją.

Mažas butas

Jei mažame bute reikia įrengti funkcionalią darbo erdvę, nepalikite geriausio apšvietimo pasirinkimo atsitiktinumui – pagalvokite apie įvairius šviesos šaltinius, tokius kaip šviestuvai ir praustuvai, tačiau viskas priklauso nuo patalpos erdvės ir atstumo tarp jų. tavo lempos.

Renkantis šviestuvus svarbu atsižvelgti ne tik į bendrą patalpos šviesumą, bet ir atsižvelgti į namų sritis, kuriose sutelktos šviesos prireiks bet kokiai veiklai, pavyzdžiui, skaitymui prie stalo. Bėgių šviestuvai yra patogūs mažose erdvėse, nes jie tolygiai paskirsto šviesą per lubas ir neužima per daug vietos.

Jei jūsų palėpė leidžia bet kur įrengti įleidžiamus šviestuvus, kad kambarys būtų visiškai apšviestas. Nesvarbu, ar jūsų bute yra langas, ar dešimt, galite lengvai padidinti jų natūralios šviesos galią atidarę juos į kambarį. Dabar, prieš darydami ką nors kita, įsitikinkite, kad kambariai yra įrengti taip, kad šviesa galėtų prasiskverbti kuo giliau, jei uždarysite prancūziškas vidaus duris aplink butą.

Jau žinote, kad veidrodžiai gali padėti sukurti didesnį kambarį, tačiau Murphy taip pat siūlo pastatyti veidrodžius tiesiai priešais langus, kad atspindėtų šviesą aplink kambarį ir išnaudotų visas jame esančias galimybes. Kai sukuriate daugiau erdvės, turite daugiau natūralios šviesos, kurios kiekvienas bet kuriame mieste gali naudoti daugiau.

Patarimai mažiems butams

Patarimai mažiems butams į namus – naudokite modernų apšvietimą – patarimai Pateiksime keletą nedidelių butų apšvietimo patarimų, kuriuos galėsite pritaikyti savo namuose. Išsiaiškinkite, kokie apšvietimo tipai geriausiai tinka jūsų erdvei (nepriklausomai nuo dydžio) Paprasti interjero dizaino apšvietimo patarimai Kiekvienas jūsų namų kambarys turi skirtingus apšvietimo poreikius.

Panašiai šviesa gali būti naudojama erdvei padidinti, šviesesnė ir erdvesnė. Kiekvienam kambariui, nesvarbu, koks mažas, reikia daugiau nei vieno šviesos šaltinio. Deja, dauguma gyvenamųjų butų komplektuojami su nepatraukliu įleidžiamu apšvietimu, kuris leis naršyti erdvėje neatsitrenkiant į daiktus, tačiau be estetinės naudos. Butų gyventojai supranta, kaip sudėtinga pasirinkti šviestuvus, sprendžiančius tokias problemas kaip natūralios šviesos trūkumas ir minimalus grindų plotas.

Pasikalbėkite su profesionalu, kad įsitikintumėte, jog naudojate tinkamą kiekvienos įrangos galią ir ar jūsų apšvietimo deriniai tinka jūsų erdvei. Taip pat stebėkite, kur jūsų bute sklinda šviesos spinduliai, ir prie tų takų pridėkite atspindinčių paviršių, kad užfiksuotumėte ir išsklaidytumėte šviesą jūsų namuose. Jei jūsų kambaryje daug saulės šviesos, rinkitės šviesias spalvas, kurios neišbluks. Kiekvienoje erdvėje pasirinkite akcentą, dažniausiai tą sritį, kuriai tikrai reikia ryškesnės šviesos, kad ji veiktų efektyviai.

Pabaigai

Mano didelėje daugiafunkcėje virtuvėje – valgomajame ant virtuvės stalviršio buvo šalta šviesa, ant valgomojo stalo – šiltesnė, o svetainėje – šiltesnė. Elempos.lt padės išspręsti jums iškilusias problemas.

Close Menu