Audiniai internetu, tinkantys patalynei

Audiniai internetu, tinkantys patalynei


Audinių rūšys patalynei – kurį geriau rinktis?

Patalynė yra svarbus kambario interjero atributas, iš esmės lemiantis komfortą miego metu. Todėl patalynės siuvimui svarbu pasirinkti malonų kūnui ir lengvai prižiūrimą bei patvarų audinį. Mūsų straipsnyje pateikiama dažniausiai pasitaikantys variantai bei jų trumpa apžvalga. Taigi, kurie audiniai geriausi patalynei?

GERIAUSI AUDINIAI PATALYNEI. Renkantis audinį, atsižvelgiama į kelis aspektus: priežiūrą, estetinį patrauklumą ir kainą.

Perkelis. Pagal lytėjimo pojūčius perkelis yra labai artimas aksomui. Tai tankus medvilninis audinys, kuris yra: patvarus, stabilios formos, lygios tekstūros ir ilgai išlieka nenublukęs. Perkeliniai skalbiniai gali atlaikyti iki 1000 skalbimų. Dėl didelio tankio jis plačiai naudojamas siuvant pagalvių užvalkalus.

Satinas. Audiniai internetu pateikia ir šio tipo audinių aprašymus. Satinas žinomas dėl lygaus ir blizgaus paviršiaus, primenančio šilką. Satino tankis yra 120-140 gijų/cm. Satinas yra patvarus ir nesiglamžo. Satinas suteikia patalynei brangios išvaizdos, be to, jis nėra pigus. Tai puikus pasirinkimas svečiams ar dovanai. Nepaisant medvilninio pagrindo, audinys yra labai patvarus. Satino tekstūra - minkšta ir lygi. Medžiaga keletą metų išlaiko savo pirminę išvaizdą, suteikia komforto bet kuriuo metų laiku. Populiariausia satino rūšis yra žakardas. Žakardas akį džiugina akį reljefiniu ornamentu, ir būtent dėl ornamentų yra laikomas viena prabangiausių medžiagų patalynei siūti. Be to, žakardas yra minkštas ir gerai sugeria drėgmę. Medžiagą galima skalbti +30 °C temperatūroje, tačiau lyginti tik išvertus.

Kalikonas. Šis 100% medvilnės audinys pagrįstai vadinamas vienu geriausių audinių patalynei siūti. Medžiagos tankis svyruoja nuo 50 iki 140 gijų / cm. Audinys turi daug pranašumų: puikiai išsilaiko, net ir dažnai skalbiant, neblunka saulėje, pasižymi puikiomis antialerginėmis savybėmis, beveik nedyla, leidžia odai kvėpuoti ir sugeria drėgmę.

Atlasas - dar viena prabangi medžiaga, kurios paviršius yra lygus ir malonus liesti. Matinis pagrindas neleidžia audiniui slysti nuo lovos.

Flanelė Idealiai tinka šiauriniams regionams arba šaltuoju metų laiku. Medžiaga audžiama iš medvilninių arba vilnonių siūlų. Išskirtinis flanelės bruožas – plonas pūkas ant paviršiaus. Su kiekvienu skalbimu medžiaga tampa minkštesnė. Dažnai naudojama flanelė linkusi subliūkšti, ji skalbiama tik šaltame vandenyje.

Flanelė Idealiai tinka šiauriniams regionams arba šaltuoju metų laiku. Medžiaga audžiama iš medvilninių arba vilnonių siūlų. Išskirtinis flanelės bruožas – plonas pūkas ant paviršiaus. Kiekvieną kartą skalbiama medžiaga tampa minkštesnė. Flanelė yra sezoninis pasirinkimas, nes intensyviai naudojama ji linkusi subliūkšti. Flanelė skalbiama tik šaltame vandenyje.

Visus aukščiau išvardintus ir daugybę kitų audinių patalynės užvalkalams gali Jums pasiūlyti https://audiniai.com

Close Menu