Kaip lengvai numesti svorio?

Kaip lengvai numesti svorio?


Kad sunkiai liejant prakaitą sporto salėje ir dar badaujant, svoris greitai tirpsta net ir tiems žmonėms, kurie skundžiasi lėta medžiagų apykaita, tai nieko nestebina. Tačiau vos tik nustoji sportuoti, pradedi valgyti taip, kaip anksčiau, kilogramai sugrįžta. Netgi su kaupu. Vėl alinančiai sportuoti ir badauti nesinori, o noras būti lieknam niekur nedingsta. Tai kaip lengvai numesti svorio?

Mitybos įpročiai – vienas iš didžiausių barjerų

Lengvas svorio metimas pirmiausia reiškia ne greitą, o malonų, fizinei ir psichinei sveikatai nekenkiantį, svorio metimą. Tikriausiai visi yra bet jau skaitę, matę per televiziją (jei neteko susidurti realybėje) apie dažnas greito, neprotingo lieknėjimo pasekmes – anoreksiją, bulimiją. Tad norint lengvai numesti svorio ir nepakenkti sveikatai, pirmiausia reikia susitaikyti su mintimi, kad tai neįvyks per porą trejetą dienų, nes svorio metimas yra lėtas procesas.

Pirmiausia reikia peržiūrėti savo mitybos įpročius. Be abejo, yra sugalvota tūkstančiai dietų ir jų dar kelias dešimtis gali sukurti dietologai skirtas būtent jums. Tačiau niekas kitas nepažįsta jūsų organizmo labiau nei jūs patys. Todėl tam, kad jūsų dieta būtų maloni, neturėtumėte visiškai atsisakyti mėgstamų patiekalų. Pasistenkite riboti jų kiekį. Galbūt net ir tai jums nebus sunku, jei įprasite savęs klausti, ar iš tiesų norite valgyti. Dažnai ūmai užsinorime valgyti, kai pamatome maistą, bet jei truputį palauksime, dažniausiai tas noras taip pat greit ir praeis.

Pamąstykite, ar nesate linkęs valgyti, užkandžiauti žiūrėdami prie televizoriaus, kompiuterio, knygos ar pan. Kai jūsų dėmesys sutelktas ne į valgymą, o kažką kita, tai, galimas dalykas, persivalgote. Kai valgote, neužsiimkite pašaliniais dalykais, o tiesiog valgykite ir mėgaukitės mėgstamu maistu.

Smagiausia lieknėti kartu su bičiuliu

Lieknėti smagiau yra tada, kai tai darote ne vienas. Galbūt sulieknėti reikia jūsų partneriui ar geram bičiuliui. Galite tai daryti kartu. Pasidalinsite patirtimi, o galbūt patirsite savotiškas lenktynes, kurios abu greičiau atves prie siekiamo tikslo.

Kiek kalorijų per dieną turėtumėte suvalgyti, prikurta įvairiausių lentelių. Ar verta jomis pasitikėti aklai, spręskite patys. Net ir norėdami numesti svorio, turėtumėte valgyti tiek, kad nejaustumėte silpnumo, blogos nuotaikos dėl to, kad norite valgyti, bet jau išnaudojote dienos kalorijų normą. Jei griežtai laikotės kalorijų skaičiavimo, neužmirškite savikritiškai pasižiūrėti į save: ar nepajuodo paakiai, ar nepradėjo slinkti plaukai, nelūžinėja nagai. Tai gali būti ženklas, kad per daug alinate savo organizmą, kas nesuderinama su lengvu, malonumą teikiančiu svorio metimu.

Jei dėl dietos grietai pavargstate, darotės irzlus, tai irgi ženklas, kad reikia keisti mitybą. Jūsų bloga nuotaika tiek jums, tiek aplinkiniams yra daug blogiau už kelis papildomus kilogramus.

Lengvas svorio metimas neįsivaizduojamas be aktyvaus gyvenimo būdo. Nieko baisaus, jei nemėgstate sportuoti. Galbūt rasite kitų būdų, kaip pajudėti. Galbūt į darbą ar parduotuvę galite važiuoti dviračiu? Gal subursite draugų grupelę, su kuriais kartą per savaitę eisite ant ledo čiužinėti? O gal į baseiną? Gal žiūrėdami savo mėgstamą televizijos laidą įprasite sukti lanką?

kaip numesti svorioTam, kad matytumėte rezultatą, įsigykite svarstykles ir sverkitės kiekvieną rytą. Duomenis užsirašykite. Tai padės jums geriau suprasti savo kūną. Pamatysite, kuri fizinė veikla jums labiausiai tirpdo kilogramus.

Be subalansuotos mitybos ir aktyvaus gyvenimo yra ir kitų būdų, padedančių lengvai lieknėti. Tai įvairūs maisto papildai, medicininės procedūros (masažai, riebalų nusiurbimas, skrandžio mažinimo operacijos). Tačiau kažin ar lengvai, su kitų pagalba atsikratę kilogramų, pasijusite toks laimingas, kaip tai darytumėte savo valios pastangomis. Tiesiog tas pastangas reikia paversti ne kankyne, o malonia veikla.

Close Menu