Kaip pasirinkti tinkamą vejos traktoriuką?

Kaip pasirinkti tinkamą vejos traktoriuką?


Vejos traktoriukai idealiai tinka turintiems sveikatos problemų arba tiems, kuriems sunku ilgai stovėti ir stumti vejapjoves. Sodo traktoriukai turi standartizuotą užvedimo raktą, nereikia vargti ją užvedant traukimo būdu, o tai puikiai tinka tiems, kurie neturi didelės jėgos. Vejos traktoriuko naudojimas labai panašus į automobilio vairavimą, kai sėdima ir naudojama pedalų pavara.

Taigi, kaip išsirinkti jums ir jūsų vejai tinkamą vejos traktoriuką?

Pirma, vejos dydis yra vienas svarbiausių veiksnių renkantis traktorių. Norėdami nustatyti tinkamą vejos darbinį plotį, naudokitės toliau pateiktais patarimais.

Jei turite labai didelę veją arba labai nelygų šlaitą, rinkitės sodo traktoriuku su platesniais ratais ir galingu varikliu.

Surinkimas, išmetimas ir mulčiavimas

Tuomet turite nuspręsti, ką norite, kad jūsų žoliapjovė traktoriukas darytų! Nupjautą žolę galima supilti į maišus ir kompostuoti atskirai, naudojant surinkimo metodą. Nupjautą žolę tai pat galima net išmesti naudojant deflektorių. Šį metodą paprastai rekomenduojama taikyti, kai nėra galimybės surinkti.

Arba galite nupjautą žolę mulčiuoti. Mulčiavimo privalumas tas, kad nupjauta žole tręšiamas dirvožemis. Nupjautoje žolėje yra tiek daug maistingųjų medžiagų, kad jos gali būti natūrali dirvos trąša. Mulčiuoti rekomenduojama sausais vasaros mėnesiais, kad veja neišdžiūtų. Daugelyje traktorių galima sumontuoti papildomą mulčiavimo rinkinį.

Transmisijos

Transmatinė pavarų dėžė - ja galima be perstūmimo perjungti pavaras. Pagrindinį greitį pasirenkate judindami greičio perjungimo svirtį ir pradedate pjauti. Nuspaudę stabdžių pedalą sulėtinsite greitį ir vėl pradėsite pjauti neperjungdami pavarų. Atleidus stabdžių pedalą, traktorius automatiškai vėl pradės važiuoti nustatytu greičiu.

Hidrostatinė transmisija - tai leidžia sklandžiai ir tiksliai manevruoti. Greitį, taip pat tolygiai keičiamą važiavimo pirmyn ir atgal galėsite valdyti pakreiptu pedalu. Tai reiškia, kad abi rankas galite palikti ant vairo ir nereikia valdyti sankabos ar perjunginėti pavarų.

Sodo traktoriukų priedai

Žoliapjovės traktoriukai gali padėti prižiūrėti kraštovaizdį ne tik pjovimo sezono metu, bet ir ištisus metus. Vejos ir sodo traktoriukai naudoja daugiau priedų nei vejapjovės, tačiau jų galimybės skiriasi priklausomai nuo modelio. Prieš pirkdami įsitikinkite, kad žinote, kokius priedus sodo traktoriukas gali turėti. Štai keletas būdų, kaip maksimaliai išnaudoti savo traktoriuką:

  • Pavasarį pasirūpinkite savo kraštovaizdžiu: išlyginkite nelygias vietas, paskleiskite trąšas.
  • Vasarą, kai žolė užauga per aukšta, nupjautą žolę sumeskite į maišus, o likusį laiką mulčiuokite. Pjaudami žolę uždėkite stogelį, kad būtų pavėsis.
  • Rudenį atgaivinkite kiemą: nušluokite lapus, patręškite trąšomis, o vėsaus sezono veją aeruokite, išpurenkite ir paskleiskite sėklas. - Išvežkite žiemos šiukšles ir nuvalykite sniegą nuo šaligatvių ir privažiavimų.
Close Menu