Geriausi siaubo filmai 2020 metais

Geriausi siaubo filmai 2020 metais


Siaubo filmų kūrėjai per pastarąjį dešimtmetį sukūrė dešimtis įsimintinų siaubo filmų, kuriuos žiūrėsime dar ilgai, o kai kuriuos žiūrės net ir kitos kartos. Įdomu, kiek iš tokių įspūdingų filmų sukurta šiais metais. Ar jie bus populiarūs – sužinosime jau kitąmet. 2020 metai – ypatingi. Kino pramonė apmirė dėl Covid-19 pandemijos. Kino teatrai uždaryti, dideli vakarėliai irgi nepageidaujami, todėl kiną žmonės žiūri namuose, artimiausiame šeimos narių ir draugų ratelyje. Draugai pasislepia namuose nuo pavojingo viruso. Argi ne ideali siaubo filmo pradžia?.. Tik šis siaubo filmas vyksta iš tikrųjų.
Siaubo filmai 2020 metais tapo viena iš įdomiausių namų pramogų. Tad pristatome keletą geriausių 2020 sukurtų siaubo filmų.

Nematomas žmogus (Invisible Man)

Bijoti to, ko nematai – prigimtinis žmogaus bruožas. O kas, jei nematai kito žmogaus, kuri gali su tavimi daryti viską, ką tik nori?.. Klasikinio H.G. Wellso romano ekranizacija ir adaptacija šiuolaikiniam pasauliui sukėlė tikrą audrą Holivude. Net pandemijos metu, kai kino teatrai uždaryti, ši juosta uždirba daugiau nei 100 kartų daugiau, nei kainavo jos sukūrimas (beje, ji kuriama nuo 2006-jų su pertraukomis).
Kritikai liaupsina pagrindinės aktorės vaidybą, tad apie šį filmą galime dar išgirsti ir Oskarų kontekste.

Jo namas (His House)

Klasikinė vaiduoklių siaubo istorija – šeima atsikrausto į gana apleistus namus, kuriuose prasideda baisūs dalykai. Atrodo, banaliau nebėra kur... Dar ir ragana atsiranda, kad tai nebūtų vien tik vaiduoklių filmas. Kino kritikai ir žiūrovai šį filmą laiko geriausiu siaubo filmu 2020 metais (pagal RottenTomatoes.com). Kodėl?
Priežastis gana paprasta – ta šeima, kuri atsikrausto į apsėstą namą yra pabėgėliai iš Pietų Sudano, persekioti ir patyrę milžiniškas kančias. Jie atvyksta į svetimą šalį, kuri juos priima, todėl negali atsisakyti namų, kad ir kokie jie baisūs būtų. Tai filmas su labai aktualia pabėgėlių kasdienybe.

Bulbbul

Siaubo filmas iš Bolivudo nustebins ir sužavės. Tai ne amerikietiško stiliaus filmas, tai indiškomis tradicijomis ir pasakomis persmelktas filmas. Kas gi žudo žmones? Ten apsireiškė mergaitės-nuotakos vaiduoklis ar demonas, kuris kelia chaosą dabartiniais laikais, kaip kėlė prieš šimtą metų senovinėje Indijoje.
Filmas gana aukštai vertinamas, todėl verta skirti savo laiką šiai indiškai kino juostai. Kiek indiškų siaubo filmų esate matę? Greičiausiai nė vieno...

Mainai su žudiku (Freaky)

Tai juokingas siaubo filmas su gana nuvalkiotu siužetu. Turbūt visi žino filmus, kur susikeičiama kūnais. Mama susikeičia su dukra, vaikinas su mergina. Čia mokyklos šokėja susikeičia su serijiniu žudiku Skerdiku (Butcher). Kol jie bando atsiimti savo kūnus, miršta nemažai žmonių. Miršta žiauriomis mirtimis, nes tai jaunimui skirtas skerdynių siaubo filmas.
Kadangi jame gausu komiškų situacijų, tai kartu ir komedija.

Po vandeniu (Underwater)

Bijantiems uždarų erdvių šio filmo geriau nežiūrėti. Ypač, kai esi uždarytas tūkstančius metrų po vandeniu įsikūrusioje laboratorijoje. Aišku, tokiose gelmėse tūno vandenynų monstras, kuris iki šiol audrina žmonių vaizduotę. Štai ir pabandykite ištrūkti iš vandenyno gelmių, kur jus medžioja siaubingi padarai, apie kurių egzistavimą net nenutuokėte...
Filme vaidina geri aktoriai, nors siužetas ir gana paprastas. Seniai jau mus audrino jūros pabaisos...
Šiais metais siaubo filmai kuriami gana vangiai dėl pandemijos suvaržymų. Vasarą buvo įmanoma filmus filmuoti ne Amerikoje, todėl kino kūrėjai sugebėjo sukurti keletą įsimintinų darbų. Įdomu tai, kad užsienietiški siaubo filmo pagaliau pasiekė ir Holivudą. Tai labai gerai, nes siaubo filmų rinkoje jaučiamas šioks toks užsikirtimas. Pastaraisiais metais kuriami perdirbiniai ir kultiniais tapusių filmų tęsiniai nublanksta prieš originalias idėjas ir turinį, kurio labai trūksta žiūrovams. Ypač dabar, kai vienintelė pramoga yra ypatingas kino vakaras su šeima arba 2-3 draugais.

Close Menu