Fototapetai svetainei – Kas svarbu renkantis fototapetus?

Fototapetai


Svetainė – tikriausiai kiekvienų namų jaukiausia vieta, kurioje yra praleidžiama daugiausiai laiko su šeima bei su artimais draugais. Tai vieta kur svečiai yra pakviečiami kavos ar sausainių, o draugai pažiūrėti futbolą per plačiaekranį televizorių. Kad sukurti išties jaukumu spinduliuojančią atmosferą, kurioje gera būti, įdedama nemažai darbo bei laiko planuojant interjero apipavidalinimo detales. Kad nebūtų nyku, svetainės sienoms suteikti gyvybingumo įprastai padeda tokie interjero akcentai, kaip fotodrobės, plakatai ar fototapetai. Fototapetai su įvairiausiais vaizdais bei šiuolaikiškais raštais iš naujo atgimsta net ir senesnio tipo butuose ar privačiuose namuose pašalinus vintažinio tipo pigius tapetus. Rekomenduojame neskubėti užsisakyti fototapetus prieš tai neatkreipus dėmesio kaip juos pritaikysite prie jau esamo arba planuojamo svetainės interjero.

Spalvos

Spalvos yra viena iš pagrindinių savybių, kurią reikia atidžiai peržvelgti prieš tapetų pasirinkimą. Fototapetai turi neiškristi iš baldų ir sienų spalvų konteksto, tad pirmiausia turint laiko išsiaiškinkite kokios spalvos dominuos jūsų svetainėje. Turint interjere naudojamų spalvų paletę pagal sienų ar baldų spalvas galime išsirinkti keletą fototapetų variantų. Nuotraukos būna šaltesnių (melsvos, žalsvos) ir šiltesnių(gelsvos, rausvos) atspalvių – pagal jūsų numatytas spalvas turite palyginimo būdu atsirinkti jūsų nuomone geriausią variantą. Tapetai su raštais dažniausiai redaguotini pakeičiant fono spalvą ar elementų dydį – aišku šis variantas tinka tik pagal užsakymą gaminamiems tapetams.

Atsparumas blukimui

Kadangi svetainėse bandoma pritraukti kuo daugiau saulės spindulių, įeinančių pro langą, kad būtų daugiau natūralios šviesos – reikia atkreipti dėmesį ar jūsų pasirinkti fototapetai, tiksliau pati spauda yra atspari blukimui. Saulės UV spinduliuotė neigiamai veikia ypač ekonomiškesnės klasės tapetus, kurie spausdinami su įprastais blunkančiais dažais. Taip, užsisakę ir pigesnio tipo fototapetus turėsite gan ryškų vaizdą, tik gan neilgai. Todėl patariama prieš pateikiant užsakymą pasidomėti ar jūsų pasirinkti fototapetai yra atsparūs blukimui.

Tekstūra

Tinkamai pasirinkus tekstūrą flizeliniai tapetai tampa gyvesni, o lietimo metu jaučiamas aštresnis pojūtis. Labai priklauso kokį efektą norite matyti jūs patys. Colorbee.lt galite išsirinkti iš 7 skirtingų tekstūrų. Norint pamatyti bei paliesti tekstūras gyvai suteikiama galimybė už simbolinę kainą užsisakyti tekstūrų pavyzdžių katalogą.

Klijuojamas plotas

Klijuojamas plotas Prieš atlikdami užsakymą apsitarkite kiek fototapetai turi užimti sienos ploto. Galbūt tai būtų per didelis ar per mažas apklijuojamas plotas ir tai gali turėti neigiamos įtakos bendram estetiniam vaizdui. Kartais užtenka nei metro nesiekiančio pločio juostos, tačiau pati siena prašyte prašosi būti pilnai ištapetuota, tai priklauso nuo interjero, sienos išvaizdos bei kitų veiksnių.

Close Menu